skip to Main Content

Spaarkas La Caixa wordt Caixabank

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De grootste spaarbank van Spanje, La Caixa, heeft aangekondigd een groot deel van haar activiteiten onder te gaan brengen in een nieuwe bank, de Caixabank. Om aan de eisen van de Spaanse overheid tegemoet te komen worden de activiteiten van La Caixa overgeheveld naar het filiaal Criteria welke zijn naam zal veranderen in Caixabank.

De nieuwe Caixabank zal voor 81,1% beheerd worden door de oude La Caixa terwijl 18,9% beheerd zal worden door de aandeelhouders van de actuele Criteria die dus van naam zal veranderen naar Caixabank. Dankzij deze verandering zal Caixabank tot een van de grootste banken behoren en de nummer 10 positie in de Eurozone gaan worden.

Verwacht wordt dat men in augustus 2011 met de complete verandering zal klaar zijn waarbij, volgens de nieuwe bank, geen werknemers ontslagen hoeven te worden. De Caixabank zal 5.409 filialen door heel Spanje hebben, bankfilialen die nu nog van La Caixa zijn.

La Caixa behaalde gedurende 2010 een winst van 1.3 miljard euro, een verlaging van 13,4% ten opzichte van 2009.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend