skip to Main Content
Gemeentehuis Lloret de Mar onderzocht na aanhouding Russische zakenman

Gemeentehuis Lloret de Mar onderzocht na aanhouding Russische zakenman

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLORET DE MAR – In de badplaats Lloret de Mar is de politie afgelopen weekend een zoektocht begonnen naar bewijzen over de betrokkenheid van de ex burgemeester Xavier Crespo bij de duistere zaakjes van de vrijdag aangehouden Russische zakenman Andrei Petrov.

Afgelopen vrijdag werd in Lloret de Mar de Russische zakenman Andrei Petrov aangehouden in zijn luxe woning in de badplaats. Hij wordt er van verdacht geld te hebben wit gewassen en onder andere de stadsarchitect en de inmiddels ex burgemeester te hebben omgekocht in ruil voor lucratieve zaken. Daarnaast wordt Petrov gezien als de leider van een Russische maffia bende aan de Costa Brava. Naast de Russische zakenman werden nog drie andere verdachten aangehouden waaronder diens vader, zijn persoonlijke secretaris en de stadsarchitect Pilar Gimeno, eigenaresse van Fincas Gimeno.

Petrov

De zakenman Andrei Petrov woont al jaren in Lloret de Mar en begon hier als bakker van Churros, vrachtwagen chauffeur en uitsmijter bij discotheken te werken. Inmiddels wordt Petrov gezien als de leider van de Russische maffia aan de Costa Brava en wordt hij er van verdacht tenminste 50 miljoen euro te hebben wit gewassen.

Petrov is eigenaar van het bedrijf Development Diagnostic Company SL en heeft diverse gebouwen in Lloret de Mar staan. Hieronder bevinden zich restaurants, bars, winkels, benzinestations, makelaarskantoren en ook een winkelcentrum in de badplaats. Deze laatste kon de Russische zakenman bouwen mede dankzij de hulp van de stadsarchitect en de inmiddels ex burgemeester Xavier Crespo van de CiU partij.

Burgemeester

Toen in 2009 begonnen werd met de bouw van het winkelcentrum was Xavier Crespo nog de burgemeester van Lloret de Mar. Volgens de politie heeft hij de Russische zakenman goed geholpen bij diverse lucratieve zaken waarvoor de burgervader flink beloont werd. Naar verluidt ontving Crespo maandelijks enveloppen met zo’n 30.000 euro erin als beloning. Zelf zegt Crespo echter niets met deze enveloppen te maken te hebben en dat het allemaal om een complot gaat van de oppositiepartijen die hem zwart willen maken.

Het afgelopen weekend begon de politie met een onderzoek in het gemeentehuis van Lloret de Mar om naar bewijzen te zoeken voor de eventuele betrokkenheid van Crespo en andere gemeentemedewerkers – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken