Frans echtpaar schenkt hun 20.000 m2 grote bos aan de gemeente Jesús Pobre bij Dénia

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Frans echtpaar schenkt hun 20.000 m2 grote bos aan de gemeente Jesús Pobre bij Dénia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het Franse echtpaar Francoise en Jean Maurice werd ruim 30 jaar geleden verliefd op het kleine dorp of meer gemeenschap wat bij Dénia hoort, Jesús Pobre. Daar kocht het echtpaar jaren geleden een enorm stuk bos van 20.000 m2 om de natuur te beschermen en datzelfde bos heeft het echtpaar nu via een testament geschonken aan de gemeente.

In het testament is te lezen dat de gemeente Jesús Pobre, wat dus officieel bij Dénia hoort, het 20.000 m2 grote bos altijd open voor het publiek moet houden en er niets veranderd mag worden aan de natuur. De gemeente Dénia heeft zaterdag met het testament en de schenking ingestemd, aldus de krant Diario Información .

Ongeveer een jaar geleden overleed de Franse vrouw Francoise. Zij was al eerder weduwe geworden en had haar testament zo aangepast dat het stuk natuur bij haar overlijden geschonken zou worden aan het gehucht Jesús Pobre. Dat besloot zij ook omdat haar overleden man Jean Maurice dat altijd graag zo gewild had.

In het testament is duidelijk te lezen dat het terrein met daarop een wild bos en veel natuur nooit verkocht mag worden, altijd in zijn oorspronkelijke staat moet blijven en voor iedereen vrij toegankelijk moet zijn waardoor de echte erfgenamen meer de inwoners van Jesús Pobre zijn dan de gemeente.

Gedurende hun leven besloot het Franse echtpaar om het enorme terrein met daarop een waardevol bos te kopen om zo de natuur te beschermen en te voorkomen dat er gebouwd zou worden. Het Franse echtpaar werd vaak benaderd door gewillige kopers maar Francoise en Jean Maurice werden nooit verleid door het grote geld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.