Search
menu
Search

Frans echtpaar schenkt hun 20.000 m2 grote bos aan de gemeente Jesús Pobre bij Dénia

Oeps ... foto ontbreekt!

Frans echtpaar schenkt hun 20.000 m2 grote bos aan de gemeente Jesús Pobre bij Dénia

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het Franse echtpaar Francoise en Jean Maurice werd ruim 30 jaar geleden verliefd op het kleine dorp of meer gemeenschap wat bij Dénia hoort, Jesús Pobre. Daar kocht het echtpaar jaren geleden een enorm stuk bos van 20.000 m2 om de natuur te beschermen en datzelfde bos heeft het echtpaar nu via een testament geschonken aan de gemeente.

In het testament is te lezen dat de gemeente Jesús Pobre, wat dus officieel bij Dénia hoort, het 20.000 m2 grote bos altijd open voor het publiek moet houden en er niets veranderd mag worden aan de natuur. De gemeente Dénia heeft zaterdag met het testament en de schenking ingestemd, aldus de krant Diario Información.

Ongeveer een jaar geleden overleed de Franse vrouw Francoise. Zij was al eerder weduwe geworden en had haar testament zo aangepast dat het stuk natuur bij haar overlijden geschonken zou worden aan het gehucht Jesús Pobre. Dat besloot zij ook omdat haar overleden man Jean Maurice dat altijd graag zo gewild had.

In het testament is duidelijk te lezen dat het terrein met daarop een wild bos en veel natuur nooit verkocht mag worden, altijd in zijn oorspronkelijke staat moet blijven en voor iedereen vrij toegankelijk moet zijn waardoor de echte erfgenamen meer de inwoners van Jesús Pobre zijn dan de gemeente.

Gedurende hun leven besloot het Franse echtpaar om het enorme terrein met daarop een waardevol bos te kopen om zo de natuur te beschermen en te voorkomen dat er gebouwd zou worden. Het Franse echtpaar werd vaak benaderd door gewillige kopers maar Francoise en Jean Maurice werden nooit verleid door het grote geld.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?