Frans echtpaar schenkt hun 20.000 m2 grote bos aan de gemeente Jesús Pobre bij Dénia

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het Franse echtpaar Francoise en Jean Maurice werd ruim 30 jaar geleden verliefd op het kleine dorp of meer gemeenschap wat bij Dénia hoort, Jesús Pobre. Daar kocht het echtpaar jaren geleden een enorm stuk bos van 20.000 m2 om de natuur te beschermen en datzelfde bos heeft het echtpaar nu via een testament geschonken aan de gemeente.

In het testament is te lezen dat de gemeente Jesús Pobre, wat dus officieel bij Dénia hoort, het 20.000 m2 grote bos altijd open voor het publiek moet houden en er niets veranderd mag worden aan de natuur. De gemeente Dénia heeft zaterdag met het testament en de schenking ingestemd, aldus de krant Diario Información.

Ongeveer een jaar geleden overleed de Franse vrouw Francoise. Zij was al eerder weduwe geworden en had haar testament zo aangepast dat het stuk natuur bij haar overlijden geschonken zou worden aan het gehucht Jesús Pobre. Dat besloot zij ook omdat haar overleden man Jean Maurice dat altijd graag zo gewild had.

In het testament is duidelijk te lezen dat het terrein met daarop een wild bos en veel natuur nooit verkocht mag worden, altijd in zijn oorspronkelijke staat moet blijven en voor iedereen vrij toegankelijk moet zijn waardoor de echte erfgenamen meer de inwoners van Jesús Pobre zijn dan de gemeente.

Gedurende hun leven besloot het Franse echtpaar om het enorme terrein met daarop een waardevol bos te kopen om zo de natuur te beschermen en te voorkomen dat er gebouwd zou worden. Het Franse echtpaar werd vaak benaderd door gewillige kopers maar Francoise en Jean Maurice werden nooit verleid door het grote geld.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.