skip to Main Content
Ontruimde stakende taxichauffeurs Madrid verplaatsen actie naar kantoor PP
Publico

Ontruimde stakende taxichauffeurs Madrid verplaatsen actie naar kantoor PP

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Maandagmorgen hebben agenten van de Policía Local en Policia Nacional de duizenden stakende taxichauffeurs op de Paseo de la Castellana met harde hand ontruimd. Daarbij kwam het tot diverse opstootjes waarbij ook diverse taxichauffeurs werden gearresteerd. Na die ontruiming verplaatste een deel van het protest zich naar de Calle Genova waar zich het hoofdkantoor van de Partido Popular (PP) bevindt.

Onder het geschreeuw van “guerra”, “corruptos” en “Garrido dimension” hebben honderden taxichauffeurs zich verzameld in de Calle Genova die bekend is vanwege het hoofdkantoor van de PP-partij.

De taxichauffeurs in Madrid staken al een week vanwege de problematiek rondom de VTC-licenties, vergunningen die men nodig heeft als men voor bedrijven als Uber of Cabify wil rijden. Aangezien de regionale regering die onder leiding staat van de PP en de regiopremier Ángel Garrido maar niet tot een overeenkomst kunnen komen met de taxisector wordt er nog steeds gestaakt.

Sinds zondagmiddag was een van de belangrijkste wegen in de stad, de Paseo de la Castellana, door duizenden taxichauffeurs geblokkeerd waarbij enkele honderden de nacht van zondag op maandag daar hebben doorgebracht. Op maandagmorgen besloot men de politie erop af te sturen en de drukke weg te ontruimen waarbij er meerdere opstootjes waren.

Op maandag zijn er ook zo’n 3.000 taxichauffeurs uit andere delen van het land zoals Valencia, Sevilla en Málaga naar Madrid gereisd en ook collega’s uit Portugal om de stakende taxichauffeurs in Madrid te steunen. Het idee van de taxisector is om de stad plat te leggen en voor een complete chaos te zorgen.

De regionale overheid van de Comunidad de Madrid staat open voor overleg met de taxisector maar is niet van plan om vanwege de druk en bedreigingen zomaar toe te geven aan de taxichauffeurs.

In Barcelona werd vorige week ook gestaakt maar daar gaf de regionale regering uiteindelijk wel toe aan de druk en werd er een overeenkomst gesloten met de stakende taxisector.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Ach ja, die lui kunnen het kennelijk zonder voldoende inkomsten??
  Dan heb ik er geen problemen mee dat er meer concurrentie komt.
  Wat wel opvallend is, Madrid en Barcelona trekken samen op, terwijl ze toch totaal verschillende regio regeringen hebben.
  Wellicht is het tijd die hele regio toestand eens anders in elkaar te zetten, en meer vanuit centrale wetgeving te regelen.
  Oeiiii nu krijg ik natuurlijk de anti-Spanje en anti-EU mensen tegen me, maar als de macht over teveel mensen wordt verdeeld, dan krijg je dit soort toestanden.
  En nee, we hoeven geen dictatuur, maar een beetje orde in de chaos, dat zou wel welkom zijn. Een land als Spanje en zo zijn er nog wel een paar, tonen aan dat teveel kleine regio´s dus domweg niet werken, want in die regio´s is alleen maar gedonder.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken