skip to Main Content
Spaans paspoort op vijf na krachtigste ter wereld
123rf

Spaans paspoort op vijf na krachtigste ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Spaans paspoort staat volgens de Henly Passport Index 2019 op een vijfde plaats wat inhoudt dat het paspoort voor de Spanjaarden het vijfde krachtigste ter wereld is. Met het Spaans paspoort kunnen de Spanjaarden 186 landen zonder visum bezoeken. In de editie van vorig jaar stond Spanje op de vierde plaats. Spanje staat echter nog steeds boven de Nederlandse en Belgische paspoorten.

Terwijl men met het Nederlands paspoort zonder visum kan reizen naar 185 landen (plaats 6) en in het geval van een Belgisch paspoort naar 184 landen (plaats 7) kunnen de Spanjaarden met hun paspoort zonder de noodzaak van een visum naar 186 landen reizen, goed voor een vijfde plaats op de lijst.

Spanje staat op een gedeelde vijfde plaats met Luxemburg terwijl men met een paspoort uit Zweden, Italië, Finland en Denemarken naar 187 landen kan reizen (plaats 4), met een Duits en Frans paspoort naar 188 landen (plaats 3), met een Zuid Koreaans en Singapore paspoort naar 189 landen (plaats 2) en met een Japans paspoort naar 190 landen (plaats 1).

Met het Spaans paspoort kun je, in tegenstelling tot de Nederlandse en Belgische paspoorten, wel visumvrij reizen naar Vietnam. Voor Gambia geldt dat Spanjaarden en Nederlanders ter plaatse een visum krijgen terwijl dat land voor de Belgen visum-vrij is.

Met het Spaans paspoort zijn er 40 landen waar men een visum voor nodig heeft terwijl dat er 41 zijn voor het Nederlands paspoort en 42 voor het Belgisch paspoort.

Bekijk alle gegevens hier.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken