Ziekenhuis Ibiza overvol met Covid-patiënten zonder plaats op de IC

Ziekenhuis Ibiza propvol met Covid-patiënten zonder plaats op de IC
Beeld: Archiefbeeld

Ziekenhuis Ibiza overvol met Covid-patiënten zonder plaats op de IC

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De 15 intensive care bedden die het ziekenhuis Can Misses op het Balearen eiland heeft liggen helemaal vol met Covid-patiënten. Het aantal ic-patiënten steeg op woensdag van 13 naar 15 terwijl er in het ziekenhuis op Ibiza 152 reguliere Covid-patiënten in ziekenhuisbedden liggen terwijl er 191 bedden beschikbaar zijn en ook bezet zijn met andere patiënten.

Verwacht wordt dat het aantal ic-bedden, in het Spaans Unidad de Cuidados Intensivos (UCI), binnenkort verhoogd wordt met enkele bedden want men kan de stroom Covid-patiënten die op de intensive care terecht komen niet meer aan. Recent zijn er al 2 extra bedden in operatiekamers vrijgemaakt om als ic-bedden te dienen en er kunnen nog eens 6 bedden bijkomen indien nodig.

Maar in totaal liggen er 22 Covid-patiënten op de intensive care op het eiland Ibiza waarvan 15 in het Can Misses ziekenhuis en 7 in de Policlínica Nuestra Señora del Rosario. In deze laatste kliniek liggen ook 7 andere Covid-patiënten in reguliere ziekenhuisbedden.

Omdat de ziekenhuizen op Ibiza zo vol zijn denkt men erover na om patiënten naar het grotere buureiland Mallorca over te brengen. Het gaat daarbij met name om de intensive care Covid-patiënten die eventueel naar het Son Espases ziekenhuis kunnen worden overgebracht.  Dat heeft niet alleen te maken met een overvol ziekenhuis op Ibiza maar ook met gebrek van personeel.

Zelfquarantaine

De artsen en het medisch personeel vragen aan de bewoners van Ibiza en Formentera om aan zelfquarantaine te doen, dat wil zeggen dat men alleen naar buiten gaat wanneer dat echt noodzakelijk is. Dat lijkt de enige manier om het aantal besmettingen te dalen dalen want de druk op de ziekenhuizen en het medisch personeel wordt te groot op Ibiza en Formentera. 

Cijfers 28 januari

Volgens de laatste corona-cijfers van de regionale overheid van de Balearen eilanden liggen er op Ibiza 150 Covid-patiënten in de ziekenhuizen waarvan 22 op de intensive care. Er werden op 28 januari tevens 172 nieuwe positieve coronatests gemeld. 

Op Formentera kwam er 1 nieuwe positieve coronatest bij en liggen er 158 Covid-patiënten in de medische centra.

Op Mallorca werden 146 nieuwe positieve coronatests gemeld en liggen er 267 Covid-patiënten in de ziekenhuizen waarvan 104 op de ic-afdelingen. 

Op Menorca werden op 28 januari 20 nieuwe positieve coronatests gemeld en liggen er 20 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 7 op de intensive care.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.