menu: rubrieken, zoeken & meer

Coronapas-verplichting in de Valencia regio is verlengd tot 28 februari

Coronapas-verplichting in de Valencia regio is verlengd tot 28 februari
Beeld: @GVAsanitat / twitter

Coronapas-verplichting in de Valencia regio is verlengd tot 28 februari

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regionale overheid van de Valencia regio heeft van de rechter toestemming gekregen om de coronapas-verplichting na 31 januari te verlengen tot 28 februari. Dat betekent een maand verlenging van het laten zien van de coronapas om een bar of restaurant waar meer dan 50 personen in kunnen te betreden in de provincies Valencia, Alicante en Castellón.

Sinds 4 december 2021 moet je in de Valencia regio, bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, een coronapas laten zien in de horeca zoals bars en restaurants waar meer dan 50 personen binnen kunnen; nachthoreca zoals discotheken, feest- en danszalen en pubs; tijdens bezoek aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen (publiek en privé); tijdens bezoek aan ziekenhuizen (publiek en privé); muziekfestivals en optredens (binnen en buiten); bingozalen en casino’s met horeca; bij bruiloften en communies.

Op 24 december 2021 werd het gebruik van de coronapas uitgebreid naar alle openbare ruimten waar iets genuttigd kan worden zoals bioscopen, circussen maar ook binnen-zwembaden, sportruimtes en sportscholen. 

Deze regionale coronapas-verplichting was in principe tot en met 31 januari geldig maar daar komen nu 28 dagen extra bij tot maandag 28 februari.

Wat is de ‘pasaporte Covid’?

De coronapas of ‘pasaporte Covid’ waarover gesproken wordt is niets meer of minder dan het Europees digitaal coronacertificaat of ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code). Inwoners van de Valencia regio kunnen hun ‘Certificado COVID Digital de la UE’ via DEZE WEBSITE downloaden en uitprinten of als PDF opslaan op de smartphone. Om het document aan te vragen heb je een SIP-nummer nodig van de Sociale Zekerheidskaart, moet je de geboortedatum invullen en krijg je een SMS om je identiteit te bevestigen. BELANGRIJK: alleen een Spaans mobiel nummer is geldig.