Search
menu
Search

Ruziënde vrachtwagenchauffeurs veroorzaken dodelijke kettingbotsing op de AP-7 snelweg bij Girona

Ruziënde vrachtwagenchauffeurs veroorzaken dodelijke kettingbotsing op de AP-7 snelweg bij Girona
Beeld: @bomberscat / twitter

Ruziënde vrachtwagenchauffeurs veroorzaken dodelijke kettingbotsing op de AP-7 snelweg bij Girona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – Op woensdag 26 januari kostte een kettingbotsing op de AP-7 snelweg ter hoogte van Agullana (richting Frankrijk) in de provincie Girona het leven van een automobilist terwijl diverse anderen gewond raakten en er veel schade was. Maar nu weet de Catalaanse politie dat deze dodelijke kettingbotsing veroorzaakt is door twee ruziënde vrachtwagenchauffeurs die hun voertuigen op de rechterrijstrook stil hadden gezet om te bekvechten terwijl een van hen de ander met een schaar stak.

Twee heetgebakerde vrachtwagenchauffeurs zijn de oorzaak van een dodelijke kettingbotsing op de AP-7 snelweg in de provincie Girona. Het ongeluk gebeurde dichtbij de grensovergang la Jonquera. De ruzie van de twee vrachtwagenchauffeurs zorgde ervoor dat een auto tussen beide vrachtwagens klem kwam te zitten waarbij de chauffeur van de personenwagen overleed

Bij het ongeval was nog een andere vrachtwagen en diverse andere personenwagens betrokken. Maar na onderzoek is gebleken dat de twee ruziënde vrachtwagenchauffeurs hun voertuigen op de rechterrijstrook stil hadden gezet om daarna niet alleen te bekvechten maar een van hen stak de ander ook met een schaar. Deze stekende vrachtwagenchauffeur is door de Mossos d’Esquadra later aangehouden.

De dodelijke kettingbotsing zorgde voor een urenlange file omdat er een grote ravage was ontstaan en de betrokken voertuigen weggesleept moeten worden. Op nagenoeg dezelfde plaats gebeurde een week daarvoor ook al een dodelijk ongeluk met drie doden. Ook toen moest de politie een vrachtwagenchauffeur aangehouden toen hij op de AP-7 bij Barberà del Vallès (Barcelona) richting Tarragona een kettingbotsing veroorzaakte.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?