Search
menu
Search

Tot 10 centimeter sneeuw en 37 afgesloten wegen op Mallorca

Tot 10 centimeter sneeuw en 37 afgesloten wegen op Mallorca
Beeld: Alberto Darder, @AEMET_Baleares / twitter

Tot 10 centimeter sneeuw en 37 afgesloten wegen op Mallorca

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het sneeuwt al enkele dagen op het Baleareneiland Mallorca waar in de Sierra de Tramuntana inmiddels op sommige plaatsen meer dan 10 centimeter sneeuw ligt. Dat heeft ervoor gezorgd dat 37 wegen zijn afgesloten, iets waar de eilandbewoners en bezoekers rekening mee moeten houden als ze van plan zijn dit weekend een dagje sneeuw te doen. De Guardia Civil heeft de afgelopen dagen ook 30 personen moeten redden omdat ze met hun voertuigen vastzaten in de sneeuw.

De sneeuw in de Sierra de Tramuntana is vooral te merken vanaf 600 meter hoogte waar op sommige plaatsen zoals bij Gorg Blau en Cúber tot 10 centimeter sneeuw ligt. Meerdere wegen waaronder de Ma-2141 (Sa Calobra) en de Ma-10 (het gebied van Lluc tot de Mirador de Ses Barques; van Pollença tot Lluc en van Caimari tot Lluc) en de Ma-2141 (Sa Calobra) zijn afgesloten voor het verkeer. In totaal zijn 37 kilometer aan wegen afgesloten.

Omdat de sneeuw in het weekend is gevallen, verwacht de politie veel dagjesmensen en wandelaars in het gebied. Zij moeten echter rekening houden met afgesloten, moeilijk begaanbare en drukke wegen. De Guardia Civil heeft de afgelopen dagen al meer dan 30 personen moeten helpen omdat ze problemen hadden vanwege de sneeuw.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?