skip to Main Content

Alles klaar voor de snelheidswijzigingen op Spaanse autowegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De regering is klaar om over een week, om precies te zijn in de nacht van 6 op 7 maart aanstaande, de bewegwijzeringen in Spanje van 120 naar 110 km per uur te veranderen. De hele operatie waarbij 6.000 borden moeten worden aangepast, zal de regering 250.000 euro gaan kosten maar de automobilisten per jaar 1,4 miljard euro aan kosten schelen, aldus de berekeningen van de regering.

Het ministerie van ontwikkeling is de verantwoordelijke voor de veranderingen op de Spaanse wegen die weer vallen onder de DGT en de Red de Carreteras del Estado. Uiteindelijk heeft de regering ervoor gekozen om niet alle bewegwijzeringen compleet te veranderen maar stickers te plakken over de 120 km per uur naar 110 km per uur. Dit zal moeten gebeuren op 8.800 km aan autowegen en 2.500 km aan snelwegen in Spanje. In Catalunya en Baskenland zullen respectievelijk El Servei Catalá del Trànsit en la Dirrección de Tráfico del Gobierno Vasco verantwoordelijk zijn voor de veranderingen in de bewegwijzeringen.

Naast het aanpassen van de borden langs de kant van de wegen zullen ook de vaste radars aangepast moeten worden. In januari gaf de DGT nog opdracht aan de Guardia Civil om de snelheid waarop de radars actief worden van 138 naar 135 km per uur te veranderen. Dit zal nu dus weer aangepast moeten worden naar een verschil van 15 kilometer, oftewel de radars zullen foto’s maken vanaf 125 km per uur.

Volgens minister José Blanco, verantwoordelijk voor de hele wijzigingen, zal er op jaarbasis 15% aan benzine en 11% aan diesel bespaard worden ter waarde van 1,4 miljard euro. Daarnaast zullen er minder ongelukken plaatsvinden en zal een andere winnaar het milieu zijn.

Veel automobilisten, Spanjaarden en auto verenigingen menen echter dat de nieuwe veranderingen in snelheid op de Spaanse wegen niets met besparingen te maken hebben maar slechts dienen om meer bekeuringen uit te kunnen schrijven en dus meer geld te kunnen ophalen. Wat is jullie mening hierover?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend