skip to Main Content

Extreem gevaarlijke crimineel opgepakt in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Dean Lawrence Rice, een van de door Engeland meest gezochte criminelen, werd in Málaga opgepakt naar aanleiding van de publicatie van zijn portret vorige week maandag als onderdeel van ‘Operación Captura’.

Deze operatie vormde een samenwerking tussen de Britse en Spaanse politie, die middels publicatie van portretten van de ‘most wanted’ criminelen hoopten op hulp van Engelse expats aan de Spaanse kusten bij de opsporting van de misdadigers.

Het is al jaren een bekend gegeven dat veel Britse criminelen naar Spanje vertrekken op de vlucht voor de politie en zich vestigen aan een van de kusten. De politie categoriseerde Rice als ‘extreem gevaarlijk’. Hij heeft al twee keer levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen wegens ontvoering en gijzelingen en bevond zich aan de Costa del Sol.

Everardus Wijtvliet

Rice is de tweede crimineel die naar aanleiding van de actie van ‘Crimestoppers’ is opgepakt nadat vorige week de Nederlander Everardus Wijtvliet werd gearresteerd op Tenerife.  De website trok binnen een week al bijna 90.000 unieke bezoekers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend