skip to Main Content

Kostbare reparatie ‘Pieta’ in Vallei der Gevallenen bij Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De omstreden reparatie van het grote standbeeld van de ‘Pieta’ in de Vallei der Gevallenen nabij Madrid heeft maar liefst 25.669 euro gekost. Het beeld werd gerepareerd uit angst dat het gesteente waarvan het gemaakt is zou afbrokkelen en zo een gevaar zou vormen voor de bezoekers. Ter bescherming werd een tunnel gebouwd en werd een barrière van gaas opgetrokken.

Nuria Buenaventura, afgevaardigde van de Catalaanse partij Catalunya Verds, zet haar vraagtekens bij deze reparatie omdat haar partij van mening is dat het beeld een twijfelachtige artistieke waarde heeft. Volgens Buenaventura zijn er nog legio andere monumentale gebouwen en publieke eigendommen waar het belastinggeld beter aan besteed kan worden.

De overheid had ook kunnen profiteren van de werkzaamheden aan het beeld en de tunnel om de stoffelijke resten van dictator Francisco Franco en José Antonio Primavera naar een andere plek te verhuizen, aldus Buenaventura.

Franco

De Vallei der Gevallenen is steeds vaker aanleiding voor discussies, omdat het symbool staat voor de onderdrukking van Franco, maar volledig onderhouden wordt van belastinggeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend