skip to Main Content

Politie Málaga arresteert Brit voor ‘Jonge schrijvers’ fraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) De Guardia Civil in Málaga heeft een Britse man gearresteerd op verdenking van het op grootschalige wijze oplichten van ouders en scholen met een zogenaamde ‘Jonge schrijvers-wedstrijd’.

De man zette via een website en met behulp van advertenties een wedstrijd uit om kinderen van middelbare scholen verhalen te laten inleveren, welke hij zou publiceren in een boek genaamd ‘Jonge Schrijvers’. Ouders van zogenaamd geselecteerde leerlingen moesten hiervoor betalen, maar na betaling kregen zij het boek nooit te zien.

Duizenden gedupeerden deden aangifte bij de politie en naar schatting heeft de verdachte minstens 160.000 euro van de ouders ontvangen. Hij deed alsof hij de manager was van een bedrijf dat het schrijven onder jongeren in heel Spanje wilde stimuleren. Hiervoor gebruikte hij een website en een uitgeverij met dezelfde naam.

Luxe levensstijl

Dit bedrijf vormde onderdeel van een onderneming met dezelfde naam in Engeland, waar hij op dezelfde manier mensen oplichtte. Volgens de Guardia Civil leidden de verdachte en enkele medeplichtigen een zeer luxe leven. Hij werd gearresteerd na een reis naar Engeland, toen hij landde op het vliegveld van Málaga.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend