skip to Main Content

Riotinto mijnen in Huelva wachten nog steeds op heropening

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUELVA – (Redactie) De kopermijnen van Riotinto in de provincie Huelva wachten nog steeds op heropening. Volgens de ABC krant zijn de mijnen sinds 2001 gesloten maar was er weer hoop op werk in een van de streken in Andalusië die het meest is getroffen door werkeloosheid toen het bedrijf EMED Tartessus SL in oktober 2008 de mijnen overnam. Men hoopte toen begin van dit jaar te kunnen heropenen en in aanloop naar die langverwachte opening waren er 4.000 personen die gesolliciteerd hadden voor een baan.

De nieuwe eigenaar EMED verwacht per jaar 9 miljoen ton aan koper naar boven te halen waardoor in het begin zeker 360 banen gecreëerd zouden kunnen worden. Wanneer de mijnen volop werken kunnen er tot wel 450 nieuwe banen komen in de streek Riotinto. Het probleem is echter dat de vergunningen voor heropening nog niet binnen zijn waardoor de mijnen dus niet open kunnen.

De Riotinto mijnen staan bij de Junta de Andalucia geregistreerd als cultureel erfgoed, iets wat de heropening niet echt zal versnellen. Toch heeft de Junta al vergunningen aangevraagd aan de industriële autoriteiten. Volgens de vakbonden is het echter onbegrijpelijk dat de overheid niet meewerkt aan de creatie van tenminste 1.400 directe en indirecte banen in de omgeving en een investering van tenminste 1,3 miljard euro.

De Riotinto mijnen staan geregistreerd als de oudste mijnen ter wereld en de activiteiten gaan terug tot 1.000 jaar voor Christus.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend