skip to Main Content
Belgische “seriemoordenaar” ook verdacht van moord in het Cabo de gata natuurpark in Almería

Belgische “seriemoordenaar” ook verdacht van moord in het Cabo de gata natuurpark in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – De Spaans justitie vraagt om uitlevering van de Belgische mogelijke seriemoordenaar Etienne Dedroog voor het om het leven brengen van een 77-jarige man in 2011 in het Cabo de Gata natuurpark in de provincie Almería, Zuid Spanje. De 46-jarige Belgische man uit Maasmechelen wordt ervan verdacht deze wandelaar om het leven te hebben gebracht. De Belg zit inmiddels al vast in de gevangenis voor het doden van een Belgisch stel in Luxemburg.

Etienne Dedroog zit in België een levenslange gevangenisstraf uit voor de roofmoord op een Belgisch stel die in 2011 in hun B&B in Neufchateau (Luxemburg) om het leven werden gebracht door de 46-jarige Belg. Daarnaast wordt de man ook nog verdacht van de moord op een Franse uitbaatster van een B&B die een maand eerder werd gedood.

Spanje

Op 16 november 2011 vindt een wandelaar in het Cabo de Gata natuurpark in Almería het levenloze lichaam van de 77-jarige Tomas Martinez Lopez. Het lichaam van deze Spanjaard werd gevonden op een grindweg terwijl zijn auto blijkbaar was gestolen. In eerste instantie ging men er van uit dat de man gevallen was en overleed aan de gevolgen van die val. Een onderzoek wees echter uit dat de 77-jarige Spanjaard om het leven was gebracht door een harde klap van een steen.

Onderzoek

Na een compleet onderzoek vond de politie in Spanje DNA van een onbekend persoon die nu pas jaren later gelinkt kan worden met de Belgische Etienne Dedroog. Sinds 2015 heeft de Spaanse politie hem officieel in verdenking en is men zeker dat het DNA op de steen van de 46-jarige Belg is. Er ging weer meer dan een jaar voorbij maar nu wil de Spaanse justitie Dedroog naar Spanje halen voor een proces omdat de advocaat van de nabestaanden van de 77-jarige gedode man daar om vragen.

Mocht Etienne Dedroog achter alle moorden zitten dan wordt hij automatisch een seriemoordenaar omdat de eis daarbij is dat iemand minstens drie moorden heeft gepleegd. In het geval van deze Belg zijn dat wellicht vier moorden die plaats hebben gevonden in drie landen, te weten Luxemburg, Frankrijk en dus Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Wat gebeurt er toch allemaal ! Dieren mishandelen, mensen vermoorden !
  Je zou er serieus wantrouwig van worden. Niet alleen in Spanje want het is een wereldprobleem en je treft het overal aan.
  Bij mij is het simpel gestraft worden op dezelfde wijze. Klinkt barbaars, maar er zijn er wel die toch tweemaal zouden nadenken.

 2. Hij was gevlucht naar Spanje?? volgens mij zit dat in die z·n genen he?
  een normale mens doet toch zoiets niet? Naar Spanje overbrengen!
  en hier zijn ze niet mals voor een moordenaar he? Nooit meer vrij!!
  In belgie kom je nog vrij he? wat ik dus vreselijk vind!
  ze verdienen “een 2de kans” De slachtoffers hebben die nooit gekregen he?
  Wij zijn ouders v e vermoord kind he? Nooit een dader gevonden!!
  we zijn ons kind voor altijd kwijt! en na 24j doet het iedere dag nog pijn!

  Geen medelijden met zulke moordenaars!! levenslang!

  1. Helemaal mee eens wie vermoord is krijgt ook geen 2de kans om te leven. Jullie heel veel sterkte met het verlies.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken