skip to Main Content
Celstraf en hoge boete voor jager die 55 honden mishandelde

Celstraf en hoge boete voor jager die 55 honden mishandelde

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een rechter in de gemeente Móstoles nabij Madrid heeft een man veroordeeld tot 18 maanden celstraf en een boete van bijna 11.000 euro voor het mishandelen van 55 honden. In dit geval gaat het om een jager die zijn slecht ondervoede, zieke en gewonden honden had op wat nu bekend is als de “finca de los horrores” ofwel de horror boerderij. Daarnaast mag de man gedurende vier jaar en zes maanden geen beroep hebben of hobby uitoefenen waar hij in aanraking komt met dieren.

De veroordeelde jager in Villa del Prado is nu de tweede persoon in Spanje die voor dierenmishandeling achter de tralies verschijnt. Tot nu toe was er pas echt één persoon in Spanje naar de gevangenis gestuurd voor dierenmishandeling. Dat gebeurde in Extremadura waar een man tot vijf jaar celstraf werd veroordeeld voor de mishandeling van tientallen ezels en paarden. Recent werd ook bekend dat een man in Valencia voor wellicht dertien jaar achter de tralies kan verschijnen voor het herhaaldelijk mishandelen van honden.

De rechter heeft in het geval van de nu veroordeelde jager de maximale straf voor dit soort feiten opgelegd vanwege de ernstigheid van de zaak. Volgens de agenten van de Guardia Civil en medewerkers van dierenopvangcentrum El Refugio was het een horrorscene wat ze zagen op de dag dat ze de honden kwamen redden in het jaar 2014.

De 55 honden leefden in erbarmelijke omstandigheden tussen het vuil, bouwafval, hondenpoep en de resten van diverse dieren. Er waren diverse honden met ernstige bacteriële verwondingen. Het merendeel van de honden was echter uitgehongerd vanwege gebrek aan eten en uitgedroogd vanwege gebrek aan water en omdat dat ze vol in de zon stonden aangezien er geen schaduw was.

Onder de honden waren reuen (machos) maar ook teefjes (hembras) met puppys (cachorros). De honden zaten daarnaast met zes of zeven tegelijk in kooien die veel te klein waren en waarbij ze in hun eigen uitwerpselen moesten leven. Volgens de rechter ging het hier om een illegaal opvangcentrum voor honden, met name die honden die voor de jacht werden gebruikt.

Op de boerderij werden twee doden honden gevonden die reeds in vergaande staat van ontbinding waren. De geredde honden hebben het allemaal gered en zijn opgevangen door verschillende opvangcentra waarbij diverse honden reeds geadopteerd zijn.

Foto: El Refugio

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Als ik dit lees, wordt ik verschrikkelijk verdrietig, hoe slecht kan een mens zijn…. Ik heb oneindig veel bewondering voor al de vrijwilligers, die zich dag en nacht inzetten voor verwaarloosde honden, gelukkig is niet iedereen slecht……

 2. Mensen de man heeft wel straf maar omdat het onder de 24 maanden is en schijnbaar de eerste keer dat hij betrapt is hoeft hij niet de gevangenis in. 18 maanden voor dieren moord en zware dieren mishandeling is veels te laag en zeker niet meer nu in Spanje een die familie is geworden en geen bezit meer is.

  1. Ja is inderdaad een schandaal. Een zware werkstraf in een hondenasiel had dan nog beter geweest…of jachthonden op hem af sturen. Intriestig!

 3. Mooi! No Mercy voor dit soor beesten. Opsluiten en sleutel weggooien mag ook. En het is wel degelijk een jager, want dit is standaard procedure bij dit soort “mensen”. Uitschot!

 4. Voorbeelden stellen en zulke mensen laten afzien en op een laat uur uitzenden op tv zodat anderen weten dat het niet meer kan en moet gedaan zijn met de dieren mishandeling in Spanje.Dat stoot mij het hardste tegen de borst van Spanje

 5. Gaat hij wel de gevangenis in?? Onder de twee jaar toch niet in Spanje??
  Levenslang is de enige straf die afschrikt!!!

  1. Hij gaat inderdaad de gevangenis niet in als het de eerste keer is en de straf onder de 2 jaar is. Er staat nergens dat de man het eerder heeft gedaan en gaat hij met 18 maanden gewoon heerlijk weer naar huis.

 6. De straf had van mij hoger uit mogen vallen, wat een schoft.
  Ik hoop dat hij in de gevangenis nog een koekje van eigen deeg krijgt.
  Bizar dat deze lieden zo lang door hebben kunnen gaan.

 7. Goed dat er meer en meer acties ondernomen worden om die barbaren te straffen.
  Wat mij betreft : levenslang want een rotte appel blijft een rotte appel !!!

 8. Hopelijk zullen er meer controles gebeuren en op een eerlijke manier de boosdoeners straffen om al dit dierenleed te bannen.

 9. Onvoorstelbaar zeg dit soort zaken.
  En dan 2014 hebben ze de honden er weg gehaald en nu pas veroordeeld.
  Ze mogen dat soort gasten van mij inderdaad veel zwaarder straffen nog.
  En vooral wat sneller vast zetten.
  Het gaat de goede kant op met de strijd voor dieren rechten maar we zijn er nog lang niet.

  1. Ik ben het volledig eens met Juan, er moet nog veel gebeuren aan het dierenleed.
   Maar er zijn kleine verbeteringen zichtbaar.
   Nog wel veel werk te doen op de Campo.

 10. Eindelijk! Nu hopen dat dit in dezelfde trend vooruit gaat en ook de maximum straffen worden opgetrokken! Blijven protesteren tegen wantoestanden in Spanje mr ook in de rest van de wereld !

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken