skip to Main Content
Kleine aardbeving met een kracht van 2,8 gemeten in Alhaurín de la Torre

Kleine aardbeving met een kracht van 2,8 gemeten in Alhaurín de la Torre

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het kan zijn dat de inwoners van de gemeente Alhaurín de la Torre en omgeving in de provincie Málaga het hebben gevoeld. We hebben het hier over de relatief kleine aardbeving van 2,8 op de schaal van Richter. Deze vond plaats om 19.16 uur dinsdagmiddag, een tijdstip waarop de beving makkelijke gevoeld kon worden.

Deze nieuwe aardbeving in Andalusië had als epicentrum de gemeente Alhaurín de la Torre en werd geregistreerd op een diepte van 71 kilometer om precies 19.16 uur dinsdagmiddag/avond. De beving had om precies te zijn het epicentrum ten zuiden van de gemeente richting de kustplaats Torremolinos, aldus de gegevens van het Instituto Geográfico Nacional (IGN).

Er zijn volgens de nooddiensten maar weinig meldingen binnengekomen van verontruste inwoners en er zijn geen meldingen gedaan van schade en/of gewonden.

Het is niet de eerste aardbeving die werd gemeten deze afgelopen dagen. Zo vond er ook al een kleine aardbeving plaats van 1,7 op de schaal van Richter in de gemeente Benalauría op 22 februari. Het ging hier om een zeer zwakke beving maar die vond wel plaats op slechts 10 kilometer diepte.

Op 24 februari registreerde men een aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter op een diepte van 57 kilometer onder de gemeente Alhama de Granada, in de provincie Granada.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken