skip to Main Content
Balearen viert de Día de les Illes Balears op 1 maart
123rf

Balearen viert de Día de les Illes Balears op 1 maart

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Elk jaar op 1 maart wordt op de vier Balearen eilanden de Día de las Islas Baleares gevierd. Deze dag heeft ook als naam Diada de les Illes Balears of Dia de ses Illes Balears in het Catalaans. Op deze dag wordt gevierd dat in 1983 in de officiële staatskrant (BOE) het Estatuto de Autonomía geplaatst werd waarin stond dat de Balearen een eigen autonome regio werd.

Op 1 maart en de dagen ervoor en erna is het feest op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De belangrijkste dag is uiteraard 1 maart waarbij men dus elk jaar stilstaat bij het feit dat de Balearen jaren geleden een eigen autonome deelstaat werd. Het is echter pas sinds het jaar 1999 dat 1 maart ook een vrije werkdag is geworden, een dag waarop de familie bijeen kan komen.

Er zijn veel activiteiten georganiseerd op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera dus alle SpanjeVandaag lezers die op de Balearen eilanden wonen wensen we een prettige dag!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken