menu: rubrieken, zoeken & meer

Gemeente Alicante gaat controle op campers bij Agua Amarga strand verhogen

Gemeente Alicante gaat controle op campers bij Agua Amarga strand verhogen
Beeld: 123rf

Gemeente Alicante gaat controle op campers bij Agua Amarga strand verhogen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Zoals elk jaar en ondanks eerder genomen maatregelen staat het Agua Amarga hondenstrand in Alicante ook deze winter weer vol met campers. Het is echter overal met borden aangegeven dat het verboden is daar met campers te staan, rijden, parkeren én te slapen. De gemeente gaat nu extra agenten bij het strand plaatsen om het parkeren en kamperen van campers te voorkomen.

LET OP: We hebben de eerder geplaatste foto maar verwijderd aangezien dat voor verwarring zorgde. Op die foto was een bord te zien wat niets te maken heeft met het strand in kwestie. Dat was een archieffoto. Net zoals de nu geplaatste foto van een camper op een strand (geen idee waar). Als iemand een goede foto heeft van de situatie op het Agua Amarga strand dan zou dat welkom zijn.

Het Agua Amarga strand is gelegen tussen de Playa de Urbanova en de EUIPO en is een strand waar men met de hond mag komen maar waar ook veel camperrijders gebruik van maken van de open ruimte aan de kust om daar te kamperen.

Ondanks dat het verboden is om daar met een camper te komen en al helemaal om daar stil te staan, te parkeren en te kamperen, gebeurt dit echter toch in de wintermaanden. De gemeente Alicante heeft al vaker aangegeven met de Policía Local te gaan controleren maar dat is nooit echt goed gegaan.

Daarom gaat de gemeente Alicante samenwerken met de regionale autoriteiten waardoor er controles kunnen komen van de Policía Nacional en/of de Guardia Civil die agenten van de Seprona Milieupolitie zal inzetten. Er zal meer door de diverse politie eenheden gepatrouilleerd worden om het parkeren en kamperen van campers tegen te gaan.

Parkeren Vs kamperen

Maar wat is parkeren en wat is kamperen met een camper in Spanje? Overal in Spanje mag men gewoon met een camper op straat parkeren, net zoals een auto. Parkeren is een ding maar kamperen is een ander ding.

Er wordt van kamperen gesproken als de zonneschermen omlaag worden gedaan, de tafels en stoelen buiten komen te staan en men zich zo positioneert alsof men op een camping staat. Dat is niet toegestaan maar wordt door veel mensen, met name Spanjaarden, wel veel gedaan.