Balearen viert de Día de les Illes Balears op 1 maart

Balearen viert de Día de les Illes Balears op 1 maart
Beeld: 123rf

Balearen viert de Día de les Illes Balears op 1 maart

PALMA – Elk jaar op 1 maart wordt op de vier Balearen eilanden de ‘Día de las Islas Baleares’ gevierd. Deze dag heeft ook als naam ‘Diada de les Illes Balears’ of ‘Dia de ses Illes Balears’ in het Catalaans. Op deze dag wordt gevierd dat in 1983 in de officiële staatskrant (BOE) het Estatuto de Autonomía geplaatst werd waarin stond dat de Balearen een eigen autonome regio werd.

LET OP: Wat we in dit artikel beschrijven is een normale situatie zonder de corona-crisis en corona-maatregelen. Daarnaast valt 1 maart 2022 samen met Carnaval.

Op 1 maart en de dagen ervoor en erna is het feest op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De belangrijkste dag is uiteraard 1 maart waarbij men dus elk jaar stilstaat bij het feit dat de Balearen jaren geleden een eigen autonome deelstaat werd.

Het is echter pas sinds het jaar 1999 dat 1 maart ook een vrije werkdag is geworden, een dag waarop de familie bijeen kan komen.

Er zijn veel activiteiten georganiseerd op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera dus alle SpanjeVandaag lezers die op de Balearen eilanden wonen wensen we een prettige dag!

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.