Spanje gaat meer militairen sturen naar grensgebieden NAVO en Rusland

Spanje gaat meer militairen sturen naar grensgebieden NAVO en Rusland
Beeld: @EMADmde / twitter

Spanje gaat meer militairen sturen naar grensgebieden NAVO en Rusland

MADRID – De Spaanse minister van Defensie Margarita Robles heeft voor de officiële bekendmaking al tegen de pers gezegd dat Spanje in het kader van een gezamenlijke NAVO-actie meer militairen gaat sturen naar de grensgebieden tussen de NAVO-landen en Rusland. Op dit moment zijn er al 800 militairen gestationeerd in diverse landen en zijn er drie fregatten en drie gevechtsvliegtuigen naar het gebied gestuurd.

Volgens minister Robles is het doel van de NAVO om de grenzen tussen NAVO-landen en Rusland te versterken. Daarbij geeft de Spaanse minister duidelijk aan dat het standpunt van de NAVO-landen unaniem is en dat bedreigingen aan het adres van de NAVO, de Europese Unie en andere bondgenoten zoals Finland en Zweden niet getolereerd worden.

Volgens Robles zal de Russische president Poetin zich voor het Internationale Gerechtshof moeten verantwoorden voor oorlogsmisdrijven nadat het land Oekraïne is binnengevallen en de eerste oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog in Europa is gestart. Volgens Robles had Poetin waarschijnlijk gehoopt dat de NAVO, de EU en de Verenigde Staten met elkaar in conflict zouden komen over de beslissingen maar daar heeft Poetin zich ernstig in vergist.

Op dit moment zijn er meer dan 800 Spaanse militairen gestationeerd in diverse landen waaronder (sinds 2017) 350 militairen in Litouwen, 150 in Bulgarije en 320 op de drie fregatten die naar de Zwarte Zee zijn gestuurd. Daarbij moeten ook nog de piloten van de drie gevechtsvliegtuigen worden opgeteld die naar Bulgarije zijn gestuurd als onderdeel van de NAVO-actie waar 17 landen al vijf jaar aan deelnemen. In Litouwen staan sinds 2017 ook 80 geblindeerde voertuigen van het Spaanse leger gestationeerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.