skip to Main Content

Nieuwe Oscar Niemeyer museum in Avilés geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – (Redactie) Afgelopen zaterdag is in de Asturiaanse stad Aviles het nieuwe Oscar Niemeyer museum geopend met medewerking van onder andere de Amerikaanse acteur Kevin Spacey, de Spaanse zanger José Manuel Serrat en de avond voor de opening Woody Allen in een concert waar hij met zijn jazzband optrad.

Het nieuwe culturele centrum van de 103 jaar oude Braziliaanse architect Niemeyer heeft in een klap de kleine plaats Avilés op de wereldkaart gezet en verwacht wordt dan ook dat er duizenden buitenlanders naar Asturias zullen komen om het museum te bekijken. Het eerste weekend dat het museum open was bleken er al 100.000 bezoekers naar het kunstcentrum te zijn gekomen.

Het Centro Cultural Niemeyer heeft zo’n 44 miljoen euro gekost, stukken minder dan bijvoorbeeld het Guggenheim in Bilbao wat 133 miljoen euro en het Palau de las Artes in Valencia wat maar liefst 350 miljoen euro heeft gekost. Oscar Niemeyer heeft met dit nieuwe musuem in Avilés meteen ook zijn grootste project in Europa neergezet.

Wereldwijd heeft Niemeyer aan meer dan zeshonderd projecten gewerkt. Waarvan het ontwerp van het hoofdgebouw van de Verenigde Naties in New York, en de gebouwen voor bedrijven, overheidsinstellingen en woonblokken in de hoofdstad van Brazilië, Brasilia, zeer bekend zijn. Recenter werk is bijvoorbeeld het Museu de Arte Contemporânea in Niterói. Velen beschouwen dit als zijn belangrijkste werk. Ook is hij in 2003 gevraagd voor het jaarlijkse paviljoen van de Serpentine Gallery.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend