skip to Main Content

Palma de Mallorca begint eigen fietsenverhuursysteem, Bicipalma

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – (Redactie) De stad Palma de Mallorca kan niet achterblijven op andere Spaanse steden en dus heeft de gemeente van Palma ook een fietsverhuursysteem in gebruik genomen. Op Mallorca zal het systeem Bicipalma gaan heten en wordt dit op maandag 28 maart in gebruik genomen waarbij men hoopt op 5.000 gebruikers boven de 16 jaar. Aangezien gebruikers van deze fietsen de beschikking moeten hebben over de tarjeta ciudadana van de gemeente, zullen toeristen niet gebruik kunnen maken van Bicipalma, net zoals in andere Spaanse steden.

Om gebruik te kunnen maken van Bicipalma dient men naar de website www.bicipalma.es te gaan en zich daar aan te melden. Men dient dus de beschikking te hebben over een tarjeta ciudadana, oftewel, men dient ingezetene te zijn van de stad Palma de Mallorca en een jaarlijkse bijdrage van slechts 5 euro te betalen. Buiten de website kan men zich ook aanmelden ineen speciaal kantoor wat gelegen is in de calle Sant Joan de la Salle 6 in de stad.

In eerste instantie zullen er genoeg fietsen zijn voor 5.000 gebruikers maar zal dit in de toekomst worden uitgebreid als blijkt dat er veel vraag naar de fietsen is. In eerste instantie zouden de eerste 30 minuten gratis zijn waarna tussen de 31 en 60 minuten een bete van 50 cent zou komen en tussen 61 en 90 minuten 1 euro boete. Dit wordt uiteindelijk niet toegepast vanwege protesten van de PP partij die tegen een betaling voor de fietsen is.

Op dit moment zijn er 28 station in 15 wijken van de stad Palma de Mallorca te weten Foners; Pere Garau; Marqués de Fontsanta; Arxiduc; Buenos Aires; Es Fortí; Camp d’en Serralta; Santa Catalina; Jaume III; Borne; Plaza de los Patines; Cort; Sant Nicolau; Sindicat y Mercat. Er worden maandag 336 fietsen in gebruik genomen maar dit kan gedurende het jaar meer worden aangezien de stations wel zijn voorbereidt op meer fietsen. Daarnaast is het mogelijk om 365 dagen per jaar de fietsen te gebruiken, dat wel, tussen 7 en 22 uur. Vanaf 22 uur is het alleen nog mogelijk fietsen terug te brengen maar niet meer mee te nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend