skip to Main Content

PP wil Valenciaans Fallas als cultureel erfgoed

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Else Beekman) De PP heeft in het Congres van Afgevaardigden een niet-wettelijk voorstel gepresenteerd opdat de Fallas van Valencia tot Cultureel Erfgoed voor de Mensheid worden bestempeld door de Unesco.

Het beroemde Valenciaanse feest met reusachtige beelden, die allerlei figuren uit de Spaanse politiek en andere beroemdheden uitbeelden, is volgens de gemeente zo bijzonder dat het deze erkenning van de Unesco verdient.

De fallas ‘drukken op maximale wijze de huidige culturele en feestelijke traditie van de Valencianen uit’, aldus een woordvoerder van de PP. ‘Bovendien levert het feest werk op in vele sectoren en zijn de beelden pure kunst’.

Soortgelijke feestelijkheden als de Fallas in de Valenciaanse hoofdstad worden steeds vaker gehouden in dorpen in de omgeving en trekken ook bezoekers uit andere delen van Spanje en zelfs uit andere landen, aldus een van de argumenten die de PP aandroeg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend