skip to Main Content
Amerikaanse film regisseur Terry Gilliam hernieuwt het gevecht met de verfilming van Don Quixote

Amerikaanse film regisseur Terry Gilliam hernieuwt het gevecht met de verfilming van Don Quixote

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TOLEDO – Mocht er een oscar voor moed en doorzettingsvermogen bestaan, dan is Terry Gilliam kandidaat nummer één voor de trofee. Het enige Amerikaanse lid van wijlen Monty Python is opnieuw begonnen zijn droomproject te verwezenlijken: een verfilming van Miguel de Cervantes’ klassieker “Don quichote”. Zijn vorige poging in 2000 viel letterlijk in het water en ook een nieuwe poging enkele jaren geleden bleek geen succes. De talloze problemen waarmee Gilliams eerste poging te kampen had, zijn vastgelegd in de documentaire “Lost in La Mancha”.

Voor Terry Gilliam is de verfilming van het Don Quijote verhaal een nachtmerrie gebleken maar hij heeft moed en nieuwe zin en zal nu samen met enkele geldschieters, waaronder ook de Spaanse filmmaatschappij Tornasol, opnieuw proberen het 16 miljoen kostende project te verfilmen. Het is alweer 18 jaar geleden dat de eerste poging werd gedaan wat nog tweemaal dunnetjes werd overgedaan. Dit zou alweer de vierde poging zijn om Don Quijote op het grote doek te krijgen.

Geschiedenis

Het 32 miljoen euro kostende filmproject “The man who killed Don Quixote” begon in 1998 waarna men in het jaar 2000 daadwerkelijk in Spanje met opnames begon. Daarvoor waren de acteurs Jean Rochefort (Quixote), Johnny Depp (de tijdreizende zakenman Toby Grisoli) en Vanessa Paradis als Dulcinea in de hoofdrollen. Deze opnames begonnen in de regio Navarra maar gedurende de werkzaamheden had men te maken met de ene ramp na de andere ramp. Dit werd allemaal vastgelegd in de documentaire “Lost in La Mancha”, uitgebracht in 2002.

Nieuwe opnames

Na de eerste mislukte poging werden er tussen 2005 en 2015 nog diverse andere pogingen gedaan waarbij de rollen voor andere acteurs waren met Robert Duvall, Michael Palin (ook ex Monty Python), John Hurt, Ewan McGregor of Jack O’Connell in de hoofdrollen. Ook deze pogingen liepen op niets uit. Tijdens het Cannes Film Festival in 2016 bevestigde regisseur Gilliam een nieuwe poging die deze maart dan eindelijk is begonnen met opnames in Spanje, dit keer blijkbaar met Adam Driver, Olga Kurylenko en Jonathan Pryce in de hoofdrollen.

Opnames zijn begin maart reeds begonnen in de regio Navarra, in het Bardenas Reales natuurgebied en bij het kasteel van Olite. Daarnaast worden er opnames gemaakt in Toledo in Castilla-La Mancha en op het Canarische Eiland Lanzarote. Iedereen is natuurlijk benieuwd of het de filmmaker nu eindelijk zal gaan lukken om zijn bijna 20 jaar durende project af te maken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken