skip to Main Content
Hoge hotelbezetting verwacht in Spanje tijdens deze Semana Santa behalve in Barcelona

Hoge hotelbezetting verwacht in Spanje tijdens deze Semana Santa behalve in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een onderzoek en enquête bij de hotels in Spanje genaamd Ocupatur zal er een 78,9% hotelbezetting zijn deze Semana Santa, ofwel het paasweekend. Dat is 6,4% minder dan vorig jaar toen dat 85,6% was waarbij de grootste daling te merken is in Barcelona en de grootste stijging bij de skigebieden. Bij het onderzoek is gekeken naar de echte gegevens van hotelbezetting bij de hotels in Spanje.

Tijdens de Semana Santa zijn er drie gebieden in Spanje waar men naartoe gaat: het strand, de natuur en de bergen om te skiën. In het geval van de hotelbezetting in de skigebieden in Spanje is dat gestegen naar 81%, maar liefst 17% meer dan vorig jaar (toen er ook minder sneeuw was). Ook het toerisme in het binnenland van Spanje ofwel Turismo Rural is gestegen dit jaar van 76% in 2017 naar 80% dit jaar. Het toerisme aan de Spaanse kust zal een hotelbezetting hebben van 89%, een 8% meer dan vorig jaar.

Barcelona

Wat opvalt bij de hotelbezetting is de grote daling van 13% in Barcelona waar dat van een hotelbezetting van 92% in 2017 is gedaald naar een bezetting van 79%. Uiteraard heeft dat te maken met de problematiek rondom de afscheiding en de vrees dat er in de stad actis zijn waardoor het vakantieplezier er niet beter op wordt. De daling is niet alleen te merken bij buitenlandse toeristen maar ook (en nog veel meer) bij de Spaanse toerist. Over de Catalaanse kustplaatsen is geen informatie bekend gemaakt.

Deelstaten

De Canarische Eilanden zullen een hotelbezetting hebben van 88% gevolgd door Baskenland met een bezetting van 86%, La Rioja met 85%, Extremadura met 84% en dan Andalusië en Navarra met 83%.

Bij de steden als bestemming heeft Málaga de hoogste hotelbezetting met 90% gevolgd door Sevilla, Granada en Bilbao waar een bezetting verwacht wordt van 88%.

Foto: Flickr

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Nee hoor, dat hebben we niet gemeld want dat staat niet in het oorspronkelijke spaanse artikel. We hebben daar ook al vaker over geschreven hier op SpanjeVandaag, zie categorie toerisme. Heeft niets met het politieoptreden te maken beste Miel, heeft ermee te maken dat men geen zin heeft in mogelijke confrontaties tegen “spanjaarden” of het tegenkomen van manifestaties of stakingen, daar zit geen enkele toeriste die veel geld betaald voor een vakantie op te wachten. De mensen die het toerisme beu zijn heeft vooral te maken met de illegale appartementenverhuur in gewone woonwijken, iets wat ik me wel kan voorstellen. In het centrum van Barcelona is men maar wat blij met de toeristen en de economie groeit er alleen maar mee. Er moet alleen een goed evenwicht gevonden worden in een stad waar gewoon mensen wonen en werken en waar het toerisme groot is. Maar dat is in elke grote toeristische stad hetzelfde.

   1. Ik weet al een tijdje dat jullie helemaal niets ‘melden’, alleen maar vertalen met hier en daar een persoonlijk tintje. Maar mag ik toch maar aannemen dat dit géén vertaling is ?
    – Als toerist blijf ik helemaal niet weg omwille van een vreedzame betoging. Integendeel, dat is een attractie op zich. Maar als dat gepaard gaat met politiegeweld blijf ik uiteraard liever uit de buurt.
    – Ik ben het volkomen met je eens dat het toerisme goed is voor horeca, handel, verhuurbedrijven, … in het centrum van Barcelona, maar dat je de acties van de gewone man die zijn LEGALE huur niet meer kan betalen negeert en dat je dat probleem klasseert als een gevolg van ‘illegale appartementenverhuur’, vind ik zéér kort door de bocht.
    – Conclusie: het móet en het zál de schuld zijn van de seps en alléén van hen !
    OK, jij je zin !!

 1. Vreselijk druk hier zowel in Barcelona als de Costa Brava! Waar slapen al deze mensen als ze niet in hotels zitten vraag ik me af.

  1. veel airbnb, veel tweede residentie of vakantiewoning, veel private verhuur en ja Costa Brava komen ook veel catalanen op bezoek en Barcelona is altijd druk. Zelf ben ik ook werkzaam in het toerisme en er is echt wel een daling merkbaar, met name in barcelona.

 2. Op een dag zei een betogende boer in Barcelona dat het hart soms belangrijker is dan het geld…….;als die separatisten zo doorgaan zal er helemaal geen geld meer zijn….geen geld, geen brood op de plank!! Ben benieuwd of ie dan nog met zijn gesterde vlag zal staan zwaaien op zijn tractor…..; misschien dat het gehate Europa dan nog een beetje kan bijspringen met subsidies……

 3. maar volgens de Extreme Catalanen heeft het helemaal geen financiële gevolgen hoor! gaat goed lekker zo doorgaan met de wegen afzetten staken etc!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken