skip to Main Content

Zomerse temperaturen langs de Middellandse zee tot wel 30 graden maar…

MADRID – Het is voor de meeste mensen die de kustplaatsen langs de Middellandse Zee bezoeken heerlijk vertoeven met zomerse temperaturen tot wel 30 graden. Ook op de Balearen eilanden, Madrid, delen van Aragón en uiteraard Andalusië is het lekker warm met temperaturen tussen de 21 en 24 graden. Het zomerse weer is echter van korte duur want er komt kouder en regenachtig weer aan.

Woensdag is voor de meeste Spanjaarden de dag dat ze de weg op gaan op pad richting hun vakantiebestemming voor de Paasdagen dit weekend. Vooral op de wegen naar de Middellandse Zeekust is het druk want dat is de traditionele vakantiebestemming deze dagen.

In Catalonië stond het kwik op woensdag rond de 20 graden in de provincie Girona, 19 graden in Barcelona en tot wel 24 graden aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona. Verder naar het zuiden in de provincie Castellón stegen de temperaturen naar 25 graden wat maar liefst 30 graden was in de provincie Valencia en 26 graden in de provincie Alicante.

Ook in Murcia was het heerlijk weer met een strakblauwe lucht en hoge temperaturen tussen de 23 en 26 graden (op sommige meters stond zelfs 35 graden). Op de Balearen eilanden steeg het kwik naar de 22 tot 24 graden, ongeveer hetzelfde als de Canarische Eilanden al voelt het daar warmer aan.

In Andalusië werd het in de hele deelstaat aangenaam warm met temperaturen tussen de 18 graden in de provincies in het binnenland en 24 graden langs de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan kust zoals in de provincies Almería, Granada, Málaga, Cádiz en Huelva.

De hoge temperaturen werden echter niet alleen gemeten langs de kust maar ook in de provincies in het binnenland zoals in Aragón tussen de 19 en 23 graden, in de Comunidad de Madrid met 22 graden in de Spaanse hoofdstad en in Castilla-La Mancha waar het kwik steeg naar 21 graden met lichte bewolking.

Vanaf donderdag gaan de temperaturen echter op de meeste plaatsen naar beneden en wordt het kouder waarbij er ook meer kans is op regen in Andalusië en mogelijk op de Balearen eilanden. Toch zal het nog steeds langs de Middellandse Zee gemiddeld rond de 14 tot 18 graden zijn wat natuurlijk niet verkeerd weer is om paaseieren te zoeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. “Verder naar het zuiden in de provincie Castellón stegen de temperaturen naar 25 graden wat maar liefst 30 graden was in de provincie Valencia en 26 graden in de provincie Alicante.”
    Nooit geweten dat 25 graden in Castellón gelijk staat aan 30 in Valencia en 26 in Alicante? Beetje vreemd geschreven?

    Overigens was het bij ons in de Alicantese bergen inderdaad zo’n 27 graden…

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken