skip to Main Content
Stormloop op inschrijven in Benidorm vanwege parkeersticker
Diario Información

Stormloop op inschrijven in Benidorm vanwege parkeersticker

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – In slechts 27 dagen heeft de gemeente Benidorm er 589 nieuwe ingeschreven bewoners bijgekregen. Dat is niet omdat er plots meer mensen zijn gaan wonen in Benidorm maar omdat men zich inschrijft voor de parkeersticker. De gemeente Benidorm heeft de parkeerplaatsen in een dertigtal straten alleen nog voor inwoners van de stad gemaakt.

Sinds 15 maart zijn er zo’n dertig straten in Benidorm waar alleen nog geparkeerd mag worden door ingeschreven inwoners van de stad (residentes). Alle andere parkeerders kunnen vanaf 1 april beboet worden door de lokale politie (Policía Local).

Boetes

In eerste instantie heeft de politie nog geen boetes uitgeschreven en hebben de niet toegestane auto’s een melding op de voorruit gekregen dat ze daar niet mogen staan. Maar vanaf maandag 1 april gaat men wel boetes uitschrijven en kunnen ook auto’s worden weggesleept (wat nog duurder is).

Naast de ‘aparcamientos residentes’ die de groene kleur hebben zijn er ook meer blauwe zones (zonas azules) bijgekomen waar betaald moet worden om te parkeren.

Parkeersticker

Sinds 1 maart kunnen de ingeschreven inwoners van de stad Benidorm (empadronados) een blauwe sticker aanvragen die men, net zoals de ITV (APK) sticker, op de voorruit moet plakken. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt voor inwoners van Benidorm die ook in de stad hun wegenbelasting (impuesto de circulación) betalen en inwoners van de stad die ergens anders de belasting betalen.

Die laatste groep heeft tot het einde van dit jaar de tijd om het voertuig in Benidorm in te schrijven en ook daar de belasting te betalen. Gebeurt dat niet dan krijgen deze inwoners volgend jaar geen nieuwe residenten-parkeersticker.

Tussen 1 en 27 maart hebben zich bij de gemeente Benidorm bijna 600 mensen ingeschreven. Dat was deels ook het doel van de gemeente want men wil de 75.000 inwoners halen.

Stormloop op inschrijven in Benidorm vanwege parkeersticker

Diario Información

Parkeerplaatsen

Er zijn op dit moment zo’n 1.500 residenten parkeerplaatsen die voor het merendeel gelegen zijn in de Colonia Madrid, een deel van het centrum en het hoger gelegen deel van de l’Aigüera zone. Er zullen echter nog eens 500 nieuwe groene parkeerplaatsen bij gaan komen in de Calle Virgen del Rocío die gaat van l’Aigüera naar de Recinto Ferial.

Er moeten nog meer groene parkeerzones voor ingeschreven inwoners van de stad bij komen want in 27 dagen tijd zijn er 7.000 parkeerstickers weggeven. Daarbij is ook het probleem ontstaan dat veel mensen een parkeersticker hebben aangevraagd terwijl ze helemaal niet in de Colonia Madrid wijk wonen maar wel een sticker willen hebben voor als ze eens naar dat deel van de stad rijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. De burgemeester zei enkele jaren geleden al dat hij meer officiële inwoners wilde in zijn stad. Komen daar de gemeenteverkiezingen aan!

  2. Parkeerprobleem is in heel Spanje . Tenminste in een beetje stad heb je dat al. Zo ook in de kustplaatsen elk weekend daarna de hele zomer.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken