Kort coronavirus nieuws uit Spanje (42)

Kort coronavirus nieuws uit Spanje (42)
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen. Dit keer zijn het korte berichten over de coronavirus crisis in Spanje.

Regering koopt 640.000 onbetrouwbare corona-sneltests

MADRID – De Spaanse regering bevindt zich samen met alle andere landen in een corona-oorlog omdat iedereen medische hulpmiddelen moet kopen maar er maar een beperkt aanbod is. Bijna alles wordt op dit moment gekocht in China en door de haast kunnen fouten voorkomen. Helaas is dat ook gebeurd bij de Spaanse regering die eerst 8.000, daarna 50.000 en nu blijkt 640.000 corona-sneltests heeft gekocht bij een niet-gecertificeerd Chinese leverancier. De tests zijn niet betrouwbaar genoeg om vast te kunnen stellen of een patiënt besmet is en dus heeft de regering deze partij teruggestuurd.

Spaanse scholen waarschijnlijk pas in juni weer open

MADRID – Het Spaanse ministerie van onderwijs heeft aangegeven dat zij niet denkt dat de scholieren voor juni dit jaar weer naar school kunnen. Toch wordt er gewerkt aan een scenario om de leerlingen tussen half mei en begin juni naar school te sturen maar dat is allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen wat  betreft het coronavirus. Voorlopig is de noodtoestand verlengd tot 11 april en de kans is aanwezig dat daar nog een verlenging bij zal komen (is nog niet bevestigd).

Steeds meer medisch personeel besmet met het coronavirus

MADRID – Het aantal medische personeel dat tijdens de werkzaamheden besmet is geraakt met het coronavirus is de laatste dagen toegenomen met maar liefst 141%. In slechts vier dagen tijd is dat aantal gestegen naar 9.444 personen. Het aantal besmette medisch personeel is op dit moment 14,7% van het totaal aantal besmettingen dat op vrijdag gestegen is naar meer dan 64.000 personen.

Kat in België besmet geraakt met coronavirus

MADRID – Het nieuws zal inmiddels wereldwijd verspreid zijn. Een vrouw in de stad Luik heeft haar kat besmet met het coronavirus. De vrouw bevindt zich in een thuisquarantaine omdat zij besmet is maar nu blijkt dat haar kat ook de symptomen toonde. Het gaat om ademhalings- en spijsverteringsstoornissen. Onderzoekers vinden het coronavirus in de uitwerpselen van de kat. De Belgische kat is het derde huisdier waarvan bekend is dat deze door mensen zijn besmet met het virus. Eerder raakten twee honden in Hong Kong besmet maar deze lieten geen symptomen zien.

Diverse noodziekenhuizen in Spanje geopend

MADRID – Omdat op verschillende plaatsen, met name in de regio Madrid en de stad Barcelona, de normale ziekenhuizen overvol zijn met patiënten en de ic-afdelingen bijna niet meer personen kunnen accepteren, heeft men op verschillende plaatsen noodziekenhuizen aangelegd. In de IFEMA congres- en beurshallen heeft het Spaanse leger in een recordtijd van 7 dagen een noodziekenhuis gebouwd waar plaats is voor 600 patiënten terwijl de capaciteiten 1.000 patiënten is.

In Barcelona heeft het leger, ondanks de klachten van de separatisten, geholpen met het gereedmaken van een ruimte in de FIra de Barcelona op de Montjuïc berg waar plaats is voor honderden daklozen. Verder heeft men in Barcelona diverse sporthallen gered gemaakt om patiënten te ontvangen. Ook in Valencia is de Generalitat bezig met de werkzaamheden voor een noodziekenhuis.

Lichamen corona-doden Madrid naar winkelcentrum en ijspaleis

MADRID – In de regio en stad Madrid zijn inmiddels meer dan 2.414 personen om het leven gekomen als gevolg van het coronavirus. Maar de mortuaria kunnen de toestroom van de lichamen niet meer aan dus werd er gezocht naar een andere tijdelijke ‘opslagplaats’. Dat werd gevonden in het winkelcentrum ‘Palacio de hielo’ waar ook een ijsbaan gevestigd is. Omdat de temperatuur daar ideaal is, worden daar de lichamen tijdelijk opgeslagen voordat deze begraven of gecremeerd kunnen worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.