menu: rubrieken, zoeken & meer

Op corona testen bij 15 vliegvelden is vanaf nu mogelijk in Spanje (UPDATE)

Op corona testen bij 15 vliegvelden is vanaf nu mogelijk in Spanje
Beeld: Eurofins Megalab

Op corona testen bij 15 vliegvelden is vanaf nu mogelijk in Spanje (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Goed nieuws voor alle reizigers die gebruik maken van de onderstaande 15 drukke en meest toeristische vliegvelden. Nadat op 19 maart het op corona-testen al mogelijk werd bij de vliegvelden Madrid, Málaga en Sevilla is dat nu ook mogelijk geworden bij 12 andere vliegvelden in Spanje. Eurofins Megalab voert nu ook PCR-testen, antigeen- en antilichaamtesten op afspraak uit.

UPDATE: Het is gebleken dat het nog niet overal mogelijk is om de corona testen uit te laten voeren bij de vliegvelden waar Eurofins Megalab de verantwoordelijke is. Op de website kun je een vliegveld kiezen en meteen zien waar de testruimte gelegen is en of deze al geopend is.
OPEN: Palma de Mallorca; Ibiza; Menorca; Gran Canaria; Tenerife-Sur; Lanzarote; La Palma; Fuerteventura; Valencia; Alicante; Bilbao + Madrid; Málaga; Sevilla (via Arquimea).
NOG NIET OPEN: Barcelona.

(gecontroleerd op 6 juni 2021)

Reizigers die gebruik maken van de vliegvelden Barcelona-El Prat, Alicante-Elche, Valencia, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma kunnen vanaf nu bij de speciale testruimtes van Eurofins Megalab terecht voor de corona-testen.

Dat werd eerder via Arquimea/Recoletas Red Hospitalaria al mogelijk bij de vliegvelden Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol en Sevilla maar daar zijn dus nu 12 andere drukbezochte vliegvelden bijgekomen dankzij Eurofins Megalab.

Vliegvelden

Als je reist vanaf de vliegvelden Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol en Sevilla kun je HIER meer lezen over de werkwijze, prijzen en kun je meteen via de website een reservering maken. LEES HIER MEER INFORMATIE.

Als je reist vanaf de vliegvelden Barcelona-El Prat, Alicante-Elche, Valencia, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma dan kun je hieronder verder lezen voor de informatie.

Als je vliegt vanaf een ander vliegveld dat niet bij de bovenstaande vliegvelden te vinden is dan is het niet mogelijk om jezelf te laten testen bij deze vliegvelden.

Reserveringen

Om een corona-test te laten uitvoeren bij een van de eerder genoemde vliegvelden waar Eurofins Medialab aanwezig is, moet je reserveren via DEZE WEBSITE of door het downloaden en installeren van de Android of iOS smartphone apps waarvan de links via een QR-code te vinden zijn op de website.

Je moet je eerst aanmelden door alle gevraagde gegevens in te vullen waarna je een e-mail moet bevestigen zodat het laboratorium het juiste e-mailadres heeft om de resultaten naar toe te sturen. Er wordt dan ook een toegangscode toegestuurd die je moet invullen om verder te gaan met het proces.

Als dat gebeurd is moet je een vliegveld kiezen uit de lijst en kun je een beschikbare dag en tijd kiezen waarop je een test wilt laten uitvoeren. Verder moet je de manier van betalen kiezen (credit card of PayPal) en moet je van tevoren betalen.

Als je alle stappen volbracht hebt krijg je via de e-mail een QR-code die je nodig hebt om jezelf te melden op de gereserveerde dag en het tijdstip bij het desbetreffende vliegveld. LET OP want bij de meeste vliegvelden mogen alleen reizigers met een boarding pass naar binnen, iets dat je moet aangeven bij reservering.

De testen die ze uitvoeren zijn de PCR-test (uitslag in 12 uur); Antigeensneltest (uitslag binnen 20 minuten); Antilichaamtest (uitslag binnen 20 minuten.

Helaas is er op de website verder geen informatie te vinden over de prijzen voor de verschillende corona-testen. Maar deze zullen ongeveer gelijk zijn als die van het andere laboratorium dat door de Spaanse vliegveldbeheerder Aena aangesteld is om testen uit te voeren. 

Arquimea/Recoletas Red Hospitalaria vraagt bij de vliegvelden Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol en Sevilla 58,68 euro voor een PCR-test; 24,45 euro voor een Anitgeensneltest en 29,34 euro voor een Antilichaamtest. De prijzen zullen bij Eurofins Megalab bij de overige 12 vliegvelden nagenoeg hetzelfde zijn.

Zodra we meer informatie hebben zullen we dat uiteraard hier melden. Heeft iemand meer informatie voor ons dan is dat ook welkom.

Website: KLIK HIER voor de website van Eurofins Medialab en KLIK HIER om meteen naar dew ebsite om te reserveren te gaan.