Search
menu
Search

Benidorm heeft een eigen ‘metaverse’ met ‘NFT’s’ genaamd Benidorm Land maar wat is dat nou weer?

Benidorm heeft een eigen ‘metaverse’ met ‘NFT’s’ genaamd Benidorm Land maar wat is dat nou weer?
Beeld: YouTube / screenshot

Benidorm heeft een eigen ‘metaverse’ met ‘NFT’s’ genaamd Benidorm Land maar wat is dat nou weer?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Weliswaar zal het voor de gemiddelde Benidorm bezoeker niet iets zijn wat ze direct zullen onderzoeken maar de gemeente Benidorm gaat met de tijd mee en dat doen ze met ‘Benidorm Land’. Het gaat hier om een een proefproject gecreëerd door het SIX3D-platform dat een meeslepende virtual reality presenteert waar mensen kunnen communiceren met digitale objecten en hun eigen avatars. Wat krijgen we nou weer?

Precies, waar hebben we het over? Als je niet thuis bent in de wereld van metaverse en NFT’s dan zegt dit artikel je waarschijnlijk helemaal niets (of lees onderaan voor iets meer uitleg). Maar met ‘Benidorm Land’ wil de gemeente wereldwijd zo’n 140 miljoen gamers bereiken die virtueel door Benidorm kunnen wandelen of zoals in de video onderaan, over Benidorm vliegen.

Vanaf 22 mei kan iedereen die dat leuk vindt en er verstand van heeft virtueel op de bank uit de eigen woonkamer door een parallel universum van Benidorm lopen en de populaire kustplaats beleven alsof je er daadwerkelijk zelf loopt … maar dan net iets anders en via het gameplatform Steam.

In ‘Benidorm Land’ kan elke bezoeker een eigen ‘avatar’ maken waarmee je dan op bezoek gaat in Benidorm, over de boulevard loopt, op het strand wandelt, het Castell uitzichtpunt bezoekt, boven de stad vliegt of … eigenlijk is alles mogelijk want het is virtueel. Je kunt communiceren met andere gebruikers en wie weet zelfs wel op een terras gaan zitten om virtuele sangria te drinken en virtuele tapas en/of paella te eten terwijl je van de virtuele zon geniet.

Maar wat is metaverse? Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren.

En wat is een NFT? Dit is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Alles wat digitaal is wordt daarmee een soort onvervangbaar digitaal kunstwerk. NFT staat voor Non-Fungible Token wat een koppeling is op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract.

En wat is dan een avatar? Een avatar is een plaatje dat als gebruikersafbeelding op het internet gehanteerd wordt, bijvoorbeeld op internetforums als Twitter, in chatprogramma’s of in games zoals Benidorm Land.

En dan nog steam? Dit is een software-distributieplatform ontwikkeld door Valve Corporation, hoofdzakelijk bedoeld voor computerspellen waar tientallen miljoenen maandelijkse actieve gebruikers meer dan 40.000 spellen kunnen spelen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?