Benidorm heeft een eigen ‘metaverse’ met ‘NFT’s’ genaamd Benidorm Land maar wat is dat nou weer?

Benidorm heeft een eigen ‘metaverse’ met ‘NFT’s’ genaamd Benidorm Land maar wat is dat nou weer?
Beeld: YouTube / screenshot

Benidorm heeft een eigen ‘metaverse’ met ‘NFT’s’ genaamd Benidorm Land maar wat is dat nou weer?

ALICANTE – Weliswaar zal het voor de gemiddelde Benidorm bezoeker niet iets zijn wat ze direct zullen onderzoeken maar de gemeente Benidorm gaat met de tijd mee en dat doen ze met ‘Benidorm Land’. Het gaat hier om een een proefproject gecreëerd door het SIX3D-platform dat een meeslepende virtual reality presenteert waar mensen kunnen communiceren met digitale objecten en hun eigen avatars. Wat krijgen we nou weer?

Precies, waar hebben we het over? Als je niet thuis bent in de wereld van metaverse en NFT’s dan zegt dit artikel je waarschijnlijk helemaal niets (of lees onderaan voor iets meer uitleg). Maar met ‘Benidorm Land’ wil de gemeente wereldwijd zo’n 140 miljoen gamers bereiken die virtueel door Benidorm kunnen wandelen of zoals in de video onderaan, over Benidorm vliegen.

Vanaf 22 mei kan iedereen die dat leuk vindt en er verstand van heeft virtueel op de bank uit de eigen woonkamer door een parallel universum van Benidorm lopen en de populaire kustplaats beleven alsof je er daadwerkelijk zelf loopt … maar dan net iets anders en via het gameplatform Steam.

In ‘Benidorm Land’ kan elke bezoeker een eigen ‘avatar’ maken waarmee je dan op bezoek gaat in Benidorm, over de boulevard loopt, op het strand wandelt, het Castell uitzichtpunt bezoekt, boven de stad vliegt of … eigenlijk is alles mogelijk want het is virtueel. Je kunt communiceren met andere gebruikers en wie weet zelfs wel op een terras gaan zitten om virtuele sangria te drinken en virtuele tapas en/of paella te eten terwijl je van de virtuele zon geniet.

Maar wat is metaverse? Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren.

En wat is een NFT? Dit is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Alles wat digitaal is wordt daarmee een soort onvervangbaar digitaal kunstwerk. NFT staat voor Non-Fungible Token wat een koppeling is op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract.

En wat is dan een avatar? Een avatar is een plaatje dat als gebruikersafbeelding op het internet gehanteerd wordt, bijvoorbeeld op internetforums als Twitter, in chatprogramma’s of in games zoals Benidorm Land.

En dan nog steam? Dit is een software-distributieplatform ontwikkeld door Valve Corporation, hoofdzakelijk bedoeld voor computerspellen waar tientallen miljoenen maandelijkse actieve gebruikers meer dan 40.000 spellen kunnen spelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.