Search
menu
Search

Enorm platform van 20 meter hoog spoelt aan bij het strand van Benalmádena (video)

Oeps ... foto ontbreekt!

Enorm platform van 20 meter hoog spoelt aan bij het strand van Benalmádena (video)

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Bewoners van de kust van de gemeente Benalmádena en argeloze wandelaars op het strand wisten niet wat ze zagen toen er een enorm gevaarte richting het strand dreef deze vrijdag. Het gaat om een losgeslagen platform van 20 meter hoog welke zonder controle ronddreef voor de kust van de provincie Málaga. De enorme wind had zo’n kracht dat de sleepboot die het gevaarte vervoerde richting Cartagena in Murcia het niet meer aankon en het platform losraakte.

Het voorval deed zich voor vrijdagochtend/middag op een dag dat de provincie Málaga last had van een flinke storm met veel regen, een zeer wilde zee met golven tot wel 6 meter en harde windstoten en snelheden tot wel 90 kilometer per uur. Deze omstandigheden waren teveel voor de Portugese sleepboot Monte da Luz die rond 11.30 uur de Spaanse kustwacht waarschuwde dat het platform was losgeraakt en men het gevaarte niet onder controle had. De golven van 4 meter hoog en de windkracht van 6 tot 7 zorgden voor de rest en het platform werd naar de Spaanse kust geduwd.

Uiteindelijk kwam het gevaarte rond 14.18 uur tot stilstand bij het playa Benalnatura ter hoogte van Flathotel in de gemeente Benalmádena. Hier kwam het enorme gevaarte tegen de rotsen terecht waardoor het niet meer verder kon. Inwoners van de omgeving waren bang dat het platform verder geduwd zou worden naar de Puerto Marina of jachthaven maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

https://youtu.be/W0mIECyyI7U

Het gaat in dit geval om een 43 meter lang bouwplatform die twee meter diep in het water ligt en een hoogte heeft van 20 meter. Op het gevaarte staat de naam Bilbao geschreven en het gevaarte was op weg van de portugese kust naar de stad Cartagena in de provincie Murcia. Het platform wordt gebruikt bij de scheepsbouw en het heeft niets met een boorplatform te maken. Er is geen gevaar voor het milieu aangezien het gevaarte geen olie/benzine aan boord heeft (slechts 150 liter voor de generator) en er geen mensen aan boord waren.

Het zal waarschijnlijk nog twee weken gaan duren voordat men kan beginnen met een redding van het platform waarbij deze weggesleept zal moeten worden door nog een onbekend aantal boten. Het is nu in ieder geval een toeristische attractie geworden en met de 1 mei vakantie of puente de mayo in zicht (dat is dit weekend) zullen er veel nieuwsgierigen een kijkje komen nemen bij het enorme aangespoelde gevaarte. Het is natuurlijk ook niet iets wat men elke dag ziet.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?