skip to Main Content
Walvissen voor de kust van Barcelona met een drone op video opgenomen (video)

Walvissen voor de kust van Barcelona met een drone op video opgenomen (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Medewerkers van de Asociación Edmaktub hebben het geluk gehad om met een drone video opnames te maken van een gewone vinvis walvis en haar baby walvis. Dat gebeurde voor de kust van het gebied Garraf, gelegen tussen de steden Barcelona en Sitges. Er werden twee exemplaren van deze grote walvissoort gespot, te weten een moeder en een baby walvis die samen langs de kust zwommen.

Het komt wel vaker voor dat er walvissen van de gewone vinvis soort gezien worden voor de Catalaanse kust en dat kan soms zelfs vanaf wal maar om deze walvissen op video vast te leggen is iets lastiger. Met hulp van een drone is dat echter tegenwoordig wat makkelijker en zo kon men ook luchtopnames maken van deze twee walvissen die rustig langs de Catalaanse kust zwommen.

De volwassen walvis die op de video te zien is, is tussen de 23 en 24 meter lang terwijl de baby walvis 8 meter lang is. Medewerkers van de stichting voor het onderzoek naar walvissen zeggen dat het zeer uitzonderlijk is om een baby walvis op foto vast te leggen laat staan op video. Daarnaast meent men dat deze twee walvissen op weg zijn naar de straat van Gibraltar om daarna voor de zomermaanden de Atlantische Oceaan in te zwemmen.

 

Tot nu toe hebben medewerkers van de stichting Edmaktub alweer 15 walvissen gezien voor de Catalaanse kust in de provincie Barcelona, en dan met name tussen Viladecans en Cubelles. Daar bovenop moet men dan nog de 80 walvissen tellen die vissers hebben gemeld die tussen Blanes aan de Costa Brava en Sant Carles de la Ràpita in het zuiden van de Costa Dorada zwommen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Heel mooie video !
    Bedankt en zeer aangenaam eens leuk nieuws qua dieren te zien.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken