Lengte wandelroute Caminito del Rey wordt verdubbeld met twee nieuwe routes

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Lengte wandelroute Caminito del Rey wordt verdubbeld met twee nieuwe routes

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De populaire wandeling Caminito del Rey tussen de gemeente Ardales en El Chorro (Álora) in de provincie Málaga zal er twee nieuwe routes bij gaan krijgen. Dankzij deze nieuwe wandelroutes zal het in de toekomst mogelijk zijn om een rondgang te maken waardoor men via een route van 14 kilometer lang weer bij het beginpunt kan uitkomen, circulair in plaats van lineair.

Op dit moment is de Caminito del Rey wandeling zo’n 7 kilometer lang en dient deze gelopen te worden via het beginpunt in de gemeente Ardales richting El Chorro. Bij deze huidige wandeling moet tussen de 5,5 en 7 kilometer bij gaan komen waardoor de hele wandeling rond de 14 kilometer kan worden. De extra wandelpaden moeten dan door de beboste natuur gaan van het natuurpark Desfiladero de los Gaitanes.

Bij deze nieuwe wandelroutes zijn de gemeenten Álora, Ardales, Valle de Abdalajís, Antequera, Pizarra en Campillos betrokken. Technici zijn op dit moment reeds bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden zoals waar de route moet gaan lopen, hoe deze aangelegd moet worden zoals waar houten paden moeten komen etc. Hierbij is het voor de regionale autoriteiten van belang dat de natuur niet aangetast wordt.

De Caminito del Rey werd reeds door meer dan een miljoen mensen bezocht en de interesse op nationaal en internationaal niveau is groot. Naast de wandeling zelf zal binnenkort ook het nieuwe bezoekerscentrum opengaan en denkt men dus nu aan een complete wandelervaring waardoor geïnteresseerden en rondgang van 14 kilometer kunnen maken.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer men met de werkzaamheden zal gaan beginnen maar verwacht wordt dat dit in stappen zal gaan gebeuren en men denkt dat het niet zo heel lang hoeft te duren omdat het niet zo’n complexe werkzaamheden zullen zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.