Acht autonome regio’s zonder nieuwe ic-patiënten in Spanje

Acht autonome regio’s zonder nieuwe ic-patiënten in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op dinsdag 28 april heeft het Spaanse Ministerie voor de Volksgezondheid voor het eerst een duidelijke lijst gepubliceerd met daarop niet alleen de nieuwe en totaal aantal op COVID-19 positief geteste personen, corona-doden en herstelde of virusvrije personen maar ook het aantal ziekenhuisopnames en intensive care patiënten in Spanje.

Tot nu toe bleek het voor de centrale regering in Madrid een lastige taak te zijn om alle autonome regioregeringen op eenzelfde lijn te krijgen. Niet alle regio’s gaven de juiste cijfers door of gaven helemaal geen cijfers door maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen en dus weten we meer over het aantal ziekenhuisopnames en ic-patiënten.

In totaal hebben er in heel Spanje 114.959 personen in het ziekenhuis gelegen en werden er op dinsdag 28 april 878 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het totaal aantal ic-patiënten blijkt 10.364 personen te zijn terwijl er op 28 april 75 nieuwe ic-patiënten bij kwamen.

Dat zijn enorm hoge cijfers en is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de cijfers in Nederland en België maar het goede nieuws is dat er een flinke afname is van zowel nieuwe ziekenhuisopnames en ic-opnames.

Er waren op dinsdag 28 april 8 autonome regio’s waar geen enkele nieuwe ic-patiënt of ic-opname bij kwam, te weten Asturië, Balearen, Cantabrië, Ceuta, Extremadura, Melilla, Murcia en Navarra. Er zijn ook 3 autonome regio’s waar slechts 1 ic-patiënt erbij kwam, te weten Andalusië, Aragón en Baskenland.

In La Rioja kwamen er 2 nieuwe ic-patiënten bij, op de Canarische Eilanden en Valencia regio 3 ic-patiënten, in Castilië en León 4 ic-patiënten en in Castilla-La Mancha 5 ic-patiënten. Maar in twee regio’s is het aantal ic-opnames nog steeds vrij hoog, te weten in de Madrid regio met 29 nieuwe ic-patiënten en Catalonië met 26 nieuwe ic-opnames.

Hieronder een screenshot van de lijst van het Ministerio de Sanidad waarop vier hoofdtabellen te zien zijn: ziekenhuisopnames totaal en nieuw; ic-opnames totaal en nieuw; overledenen totaal en nieuw; herstelde personen totaal en nieuw.

Beeld: Ministerio de Sanidad
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.