Duitsland waarschuwt dat er deze zomer niet naar Spanje gereisd kan worden

Duitsland waarschuwt dat er deze zomer niet naar Spanje gereisd kan worden
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is eigenlijk nog veel te vroeg om conclusies te trekken en maatregelen te nemen wat betreft het internationaal toerisme maar de uitvoerend commissaris voor toerisme Thomas Bareiss heeft de Duitsers gewaarschuwd dat het onwaarschijnlijk is om deze zomer op vakantie te gaan naar landen als Spanje, Griekenland, Italië, Turkije en Portugal.

Deze uitspraak deed Bareiss in een interview voor de Duitse televisie ZDF en is bij veel Duitsers en ook het toerisme in Spanje niet goed gevallen. Jaarlijks komen er ongeveer 11 miljoen Duitsers naar Spanje op vakantie en is het de grootste groep buitenlandse toeristen op de Britten na waarvan er normaal gesproken meer dan 18 miljoen naar Spanje op vakantie komen.

Naast de uitvoerend commissaris voor toerisme Thomas Bareiss heeft ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas in een verklaring in de krant Bild am Sonntag laten weten dat er een groot risico is wat betreft de coronavirus pandemie bij een plotselinge reactivering van het internationale toerisme.

Want, zo zegt Maas, een race binnen Europa om te zien welk land als eerste het internationaal toerisme weer toestaat kan grote gevolgen hebben en zal tot risico’s leiden die men niet kan en mag nemen.

Naast de uitspraken van de politici in Duitsland heeft ook de Britse ambassadeur in Spanje Hugh Elliott al laten weten dat de Britten er rekening mee moeten houden dat ze de komende maanden niet naar Spanje kunnen reizen.

De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft de EU-burgers aangeraden geen zomervakanties te boeken om te wachten tot het moment dat er minder bewegingsbeperkingen zijn in en tussen de EU-landen.

Vanuit Nederland en België zijn nog geen waarschuwingen gekomen maar ook in deze landen probeert men voorzichtig om te gaan met de fragiele wereld van het toerisme.

Het toerisme in Spanje is een van de sectoren die het meest te lijden heeft tijdens de corona-crisis en tot nu toe spreekt men al van een schadepost van ruim 92 miljard euro. Maar hoe langer het toerisme stil ligt hoe groter de economische schade waarbij dit tegen het einde van het jaar kan oplopen naar 240 miljard euro of meer.

In Spanje heeft men nog geen beslissing genomen over het toerisme en of, wanneer en hoe internationale toeristen naar Spanje kunnen reizen. Er zijn veel geruchten en verhalen die de ronde doen maar zolang als er geen officiële bevestiging komt van de Spaanse regering moet men niet alles geloven.

Maar het ligt ook niet alleen aan de beslissingen van Spanje maar ook aan de beslissingen die in andere landen worden genomen wat betreft het toerisme.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.