menu: rubrieken, zoeken & meer

70-plussers die niet gevaccineerd zijn kunnen zich melden in Andalusië

70-plussers die niet gevaccineerd zijn kunnen zich melden in Andalusië
Beeld: Freepik

70-plussers die niet gevaccineerd zijn kunnen zich melden in Andalusië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Inwoners van Andalusië die ouder dan 70 jaar zijn en die om de een of andere reden geen uitnodiging via SMS of belletje hebben ontvangen worden opgeroepen zich te melden. Dat geldt voor de personen zelf of als iemand een 70-plusser kent die in Andalusie nog geen corona-prik heeft ontvangen, aldus de informatie van de Servicio Andaluz de Salud.

Op DEZE WEBSITE staan alle telefoonnummers die onderverdeeld per provincie gebeld kunnen worden om te melden als een 70-plusser geen uitnodiging of oproep heeft ontvangen. 

Het niet ontvangen van een uitnodiging tot vaccinatie kan bv. als de contactgegevens niet correct geregistreerd staan in het register of dat iemand de telefoon herhaaldelijk niet heeft opgenomen of dat iemand niet is komen opdagen bij een afspraak.

Het merendeel van de inwoners ouder dan 70 jaar heeft tenminste één corona-prik gehad maar de kans is altijd aanwezig dat er nog 70-plussers zijn die niet gevaccineerd zijn. De oproep is dan ook om een van de regionale telefoonnummers te bellen.

KLIK HIER om weer verder te klikken op de provincie waarna een nieuwe pagina wordt geopend met meer informatie over het vaccinatie-proces en de telefoonnummers.

Volgens DEZE WEBSITE heeft 70,5% van de personen in de leeftijdsgroep 70-79 een eerste prik gehad en slechts 7% zijn gevaccineerd met twee prikken. In de leeftijdsgroep 80-plussers is dat 90,7% die geheel gevaccineerd is en 7,1% die één prik heeft gehad.

BEKIJK HIER de website over corona-vaccinatie in Andalusië.

Vaccinatie-certificaat

Inwoners van Andalusië die gevaccineerd zijn kunnen via DEZE WEBSITE door op de knop Certificado de Vacunación een vaccinatie-certificaat aanvragen. Deze geldt dus alleen voor inwoners van de autonome regio die gevaccineerd zijn.

Het aanvraagproces gebeurt daarna via de website ClicSalud+ of via de smartphone app Salud Andalucía . Voor de website ClicSalud+ heb je dan wel een Certificado Digital, DNIe of Cl@ve nodig. 

Datzelfde geldt in feite voor de smartphone app Salud Andalucía waarbij je ook jezelf moet identificeren door middel van een Certificado Digital of Cl@ve. 

Het is ook mogelijk om fysiek naar jouw medisch centrum te gaan om een vaccinatiecertificaat aan te vragen.

En buitenlanders?

Als je als buitenlander ingeschreven bent in een van de gemeenten in Andalusië kun je ook gevaccineerd worden (El único requisito previo es el de estar empadronados en algún municipio de Andalucía.).

Buitenlanders die in Andalusië wonen en dat wensen, zelfs als ze geen openbare verzekering (Seguridad Social) hebben, zullen worden gevaccineerd door het Andalusische volksgezondheidssysteem op basis van vastgestelde prioriteitscriteria (Las personas extranjeras que residen en Andalucía que lo deseen, aunque no tengan aseguramiento público, serán vacunadas por el Sistema Sanitario Público de Andalucía en función de los criterios de priorización establecidos).