Balearen en Canarische Eilanden willen doorgaan met corona-controles vliegvelden en havens

Balearen en Canarische Eilanden willen doorgaan met corona-controles vliegvelden en havens
Beeld: Europa Press

Balearen en Canarische Eilanden willen doorgaan met corona-controles vliegvelden en havens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ/PALMA – De regionale overheden van de Balearen en Canarische Eilanden hebben laten weten dat ze ook na de mogelijke beëindiging van de noodtoestand op 9 mei door blijven gaan met corona-controles. Op de eilanden is men vastbesloten dat deze zo corona-veilig moeten blijven, iets wat vanwege de unieke ligging van beide archipels mogelijk moet zijn.

Op de Balearen eilanden wil men ook na 9 mei, wanneer in principe de noodtoestand in Spanje wordt beëindigd, door gaan met controles bij de vliegvelden en havens. Alle reizigers die de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera zullen binnenkomen over zee of door de lucht zullen onderhevig zijn aan corona-controles.

Daarbij heeft de regionale overheid niet echt duidelijk gemaakt of ze daarbij ook de eis van een negatieve PCR-testuitslag of negatieve antigeentestuitslag blijven handhaven. Waarschijnlijk zal het Europese corona-certificaat ook een rol gaan spelen.

Voor buitenlanders geldt dat ze alleen Spanje kunnen binnenkomen met een negatieve PCR- of TMA-testuitslag van max. 72 uur oud bij aankomst in Spanje. Sinds 4 maart geldt ook een negatieve corona-test-eis voor alle inwoners van Spanje die naar de eilanden reizen.

Canarische Eilanden

De regionale overheid op de Canarische Eilanden is ook van plan om de eis van een negatieve corona-test te blijven handhaven na 9 mei. Hoe dat er precies gaat uitzien en of een PCR-test dan ook nog verplicht is, is nog niet bekend gemaakt.

Net zoals de Balearen willen de Canarische Eilanden ook dat de acht eilanden van de Spaanse archipel corona-vrij blijven. En dat kan gewaarborgd worden door te controleren bij vliegvelden en havens, de enige manieren om de eilanden te bereiken.

Verder discussieert men nog op de Balearen en Canarische Eilanden over de handhaving van andere corona-maatregelen zoals de avondklok, als dat juridisch mogelijk is na beëindiging van de noodtoestand op 9 mei. Ook denkt men aan gereduceerde capaciteiten in de horeca, winkels en evenementen en andere coronaregels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.