menu: rubrieken, zoeken & meer

Einde aan provinciale lockdowns in Andalusië en verruiming openingstijden

Einde aan provinciale lockdowns in Andalusië en verruiming openingstijden
Beeld: 123rf (aangepast)

Einde aan provinciale lockdowns in Andalusië en verruiming openingstijden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De huidige regionale corona-maatregelen in de autonome regio Andalusië zouden gelden tot vrijdag 30 april maar deze zullen nu al eindigen op donderdag 29 april. De grootste aanpassing is dat de provincieale lockdowns komen te vervallen. De regionale lockdown blijft nog wel bestaan maar de openingstijden van winkels en horeca worden ook verruimd.

Vanaf donderdag 29 april 00 uur tot 9 mei (wanneer de noodtoestand eindigt) komen de provinciale lockdowns te vervallen in Andalusië. Dat betekent dat het vrij rondreizen tussen de 8 provincies Huelva, Cádiz, Sevilla, Córdoba, Jaén, Málaga, Granada en Almería weer mogelijk is. 

De regionale lockdown blijft echter nog wel bestaan wat dus betekent dat er nog steeds een in- en uitreis verbod geldt. 

Dit geldt niet als je met een internationale vlucht aankomt want de landsgrenzen (zoals bij een vliegveld) zijn gewoon open. Eenmaal in Andalusië mag je echter niet buiten de autonome regio komen.

Bars en restaurants mogen overal open zijn tot 23 uur maar vanaf 22.30 uur mogen er geen nieuwe klanten meer bij komen.

Winkels en winkelcentra mogen open zijn tot 22.30 uur. 

Avondklok blijft gehandhaafd tussen 23.00 en 6.00 uur.

De groepsgrootte is bepaald op max. 6 personen in het exterieur en max. 4 personen in het interieur, zowel in privé sfeer thuis als in de horeca per tafel.

Verder blijft ook het systeem gehandhaafd wat betreft de corona-incidentie en de lokale lockdowns en sluiting van de horeca en niet-essentiële winkels in die gemeenten van meer dan 5.000 inwoners die een corona-incidentie hebben van meer dan 500 en/of meer dan 1.000 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen.