Search
menu
Search

Allergiewaarschuwing Nederlandse Jumbo chocoladepasta die mogelijk ook in Spanje verkocht wordt

Allergiewaarschuwing Nederlandse Jumbo chocoladepasta die mogelijk ook in Spanje verkocht wordt
Beeld: Canva & Jumbo

Allergiewaarschuwing Nederlandse Jumbo chocoladepasta die mogelijk ook in Spanje verkocht wordt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals in Nederland heeft de Spaanse Voedsel- en Warenautoriteit, de ‘Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición’ via een melding via het ‘Rapid Alert System for Food and Feed’ besloten een allergiewaarschuwing te geven voor een Nederlands product. Het gaat om de Jumbo chocoladepasta puur 400 gram van de supermarktketen Jumbo die niet veel wordt verkocht in Spanje maar toch verspreid is in de Valencia regio en Andalusië, waarschijnlijk hoofdzakelijk bij supermarkten die Nederlandse producten verkopen.

Het is de supermarktketen Jumbo zelf die de Jumbo chocoladepasta puur 400 gram terugroept. Het product kan namelijk mogelijk sporen van hazelnoten bevatten terwijl dit niet duidelijk staat vermeld op de verpakking. Consumenten met een allergie voor hazelnoten wordt dringend verzocht dit product niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

Het gaat om de Jumbo chocoladepasta puur 400 gram met streepjescode 8718452449866 en houdbaarheidsdata 31-08-2022, zo is op de website van Jumbo en HIER de Spaanse website van de ‘Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición’ te lezen.

Woon je dus in Spanje en heb je deze Jumbo chocoladepasta puur 400 gram gekocht EN heb je een allergie voor hazelnoten, eet deze chocoladepasta dan NIET en breng deze terug naar de winkel waar je de pasta gekocht hebt.

Ander nieuws van vandaag:

Het toevoegen van een RSS feed op de site homepage wordt niet ondersteund, omdat het een lus kan veroorzaken waardoor uw site trager loopt. Probeer een ander blok te gebruiken, zoals het Laatste berichten blok, om de laatste berichten van uw site te tonen.
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?