Allergiewaarschuwing Nederlandse Jumbo chocoladepasta die mogelijk ook in Spanje verkocht wordt

Allergiewaarschuwing Nederlandse Jumbo chocoladepasta die mogelijk ook in Spanje verkocht wordt
Beeld: Canva & Jumbo

Allergiewaarschuwing Nederlandse Jumbo chocoladepasta die mogelijk ook in Spanje verkocht wordt

MADRID – Net zoals in Nederland heeft de Spaanse Voedsel- en Warenautoriteit, de ‘Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición’ via een melding via het ‘Rapid Alert System for Food and Feed’ besloten een allergiewaarschuwing te geven voor een Nederlands product. Het gaat om de Jumbo chocoladepasta puur 400 gram van de supermarktketen Jumbo die niet veel wordt verkocht in Spanje maar toch verspreid is in de Valencia regio en Andalusië, waarschijnlijk hoofdzakelijk bij supermarkten die Nederlandse producten verkopen.

Het is de supermarktketen Jumbo zelf die de Jumbo chocoladepasta puur 400 gram terugroept. Het product kan namelijk mogelijk sporen van hazelnoten bevatten terwijl dit niet duidelijk staat vermeld op de verpakking. Consumenten met een allergie voor hazelnoten wordt dringend verzocht dit product niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

Het gaat om de Jumbo chocoladepasta puur 400 gram met streepjescode 8718452449866 en houdbaarheidsdata 31-08-2022, zo is op de website van Jumbo en HIER de Spaanse website van de ‘Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición’ te lezen.

Woon je dus in Spanje en heb je deze Jumbo chocoladepasta puur 400 gram gekocht EN heb je een allergie voor hazelnoten, eet deze chocoladepasta dan NIET en breng deze terug naar de winkel waar je de pasta gekocht hebt.

Ander nieuws van vandaag:

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.