skip to Main Content

Champions League finale tussen Manchester United en FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Vandaag 28 mei 2011 wordt in het Engelse Wembley stadion de finale van de Champions League 2010-2011 gespeeld tussen het Britse Manchester United en het Spaanse FC Barcelona. Beide teams hebben tot nu toe drie maal de Champions League gewonnen en dit kan dus voor zowel Manchester alsook Barcelona de vierde Europese titel worden. Beide teams hebben tien keer tegenover elkaar gestaan en twee finales gespeeld waarbij de laatste Champions league finale op 27 mei 2009 in Rome door FC Barcelona werd gewonnen door doelpunten van Eto’o en Messi.

Beide teams hebben op dit moment drie keer een Champions Legaue finale gewonnen en kunnen met de vierde winst op gelijke hoogte komen te staan met Ajax en Bayern München die al vier bekers op hun naam hebben staan. Met vier titels zouden Manchester of Barcelona net achter Liverpool, Benfica en Real Madrid komen wat betreft gewonnen titels.

Manchester United had alle finales gewonnen totdat ze in Rome in 2009 op Barcelona stuitten die uiteindelijk met de titel naar huis gingen. In 1968 won Manchester United van Benfica, in 1999 van Bayern München en in 2008 van Chelsea.

FC Barcelona heeft tot nu toe drie van de zes finalewedstrijden op hun naam kunnen schrijven. In 1992 won Barça van Sampdoria, in 2006 van Arsenal en in 2009 van Manchester United maar verloren ze in 1961 van Benfica, in 1986 van Steaua Bucuresti en in 1994 van Milaan. De halve finale dit jaar was erg Spaans getint aangezien deze tussen Real Madrid en FC Barcelona werd gespeeld waarbij Barça uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam in enkele zeer beladen wedstrijden.

Hoe dan ook, het zal een mooie avond voetbal worden waarbij beide teams dus weer tegenover elkaar staan, dit keer in het vernieuwde Wembley stadion welke sinds 2009 in gebruik is genomen. Zaterdagavond 20.45 uur zowel op NL3 alsook TVE1 in Spanje. Veel kijkplezier!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend