skip to Main Content

Twee verdachte “komkommer” bedrijven gesloten uit angst voor EHEC-besmetting

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De Spaanse autoriteiten hebben tijdelijk twee bedrijven gesloten die verantwoordelijk zouden zijn voor de verspreiding van komkommers met de gevaarlijke EHEC-bacterie in Duitsland. Dit heeft de Europese Commissie vrijdagavond in Brussel meegedeeld. De bedrijven liggen in Almería, de ecologische teler en Málaga waar de distributeur gevestigd is. Deze laatste is van plan om advocaten in te zetten aangezien hij het niet eens is met deze beslissing.

Er werden stalen van de bodem, het water en producten genomen, die geanalyseerd worden. Ook wordt een andere mogelijke bron van besmetting onderzocht.

Volgens de Commissie werd een levering van Spaanse komkommers vanuit Duitsland naar Denemarken uitgevoerd. Denemarken heeft de komkommers al uit de handel genomen. Buiten Duitsland heeft Zweden tot dusver 25 mensen die ziek zijn door EHEC, Denemarken zeven, Groot-Brittannië drie, Oostenrijk twee en Nederland één.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend