skip to Main Content
Non verruilt het klooster voor de Catalaanse politiek

Non verruilt het klooster voor de Catalaanse politiek

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

forcades1BARCELONA – Zuster Forcades zal het klooster gaan verlaten om mee te doen in de politiek van de regio Catalonië. De non is leider van een van de vijf partijen die samen het platform Barcelona en Comú vormen. Dit platform wist afgelopen zondag de lokale verkiezingen te winnen waardoor een andere activiste de nieuwe burgemeester van de Catalaanse hoofdstad zal worden.

Zuster Forcades heeft haar zinnen gezet op vernieuwing en verandering in het noordoosten van Spanje, in haar Catalonië. Dankzij het feit dat de non de leider is van een van de 5 partijen die samen het platform Barcelona en Comu vormen, moet zij zich nu gaan bemoeien met de gemeentepolitiek en gaat ze zich volledig storten op de komende regionale verkiezingen van 27 september in Catalonië, deze zijn anders dan de rest van SPanje waar afgelopen zondag werd gestemd. Zuster Forcades heeft er zo haar eigen ideeën over hoe ze Catalonië wil innoveren.

Haar interesse in de politiek is gegroeid sinds de economische crisis. Die bedreigt de samenleving aldus Forcades. Zij wil dat de nadruk meer komt te liggen op sociale rechtvaardigheid. De keuze van de non om in de politiek te gaan betekent dat ze zich even zal moeten terug trekken uit haar gemeenschap. Zij zal 27 september met haar platform/partij “Capgirem Catalunya en Comú” een gooi doen naar het regionaal leiderschap – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken