skip to Main Content

Penalty’s schieten Real Madrid naar de elfde Champions League titel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

champions-madrid1aVOETBAL – Na een spannende Champions League wedstrijd waarin zowel Real Madrid alsook Atlético Madrid niet genoeg hadden aan een hele wedstrijd van 90 minuten en er een verlenging gespeeld moest worden, eindigde de finale van de Champions League in penalty’s waarbij Real Madrid de sterkste bleek.

In een herhaling van de CL finale in 2014 wist Real Madrid dankzij een doelpunt van Sergio Ramos (overigens buiten spel) in de eerste helft met 1-0 voor te komen staan. In de tweede helft maakte de Belg Carrasco voor Atlético Madrid de gelijkmaker waarna er een verlenging gespeeld moest worden. In die 30 minuten durende verlenging vielen de spelers bijna een voor een uit vanwege blessures en vermoeidheid.

Uiteindelijk vielen ook in die extra speeltijd geen doelpunten waarna men naar de penalty’s ging waarbij bijna iedereen de bal er in schopte, behalve Juan Fran voor Atlético Madrid. Cristiano Ronaldo mocht daarna het laatste en beslissende doelpunt maken.

Voor Real Madrid is het de enige titel dit voetbalseizoen maar wel alweer de elfde Champions League beker, een record. Atlético Madrid greep voor de tweede keer naast de CL titel en twee keer wisten ze niet van Real Madrid te winnen. In 2014 moest er ook een verlenging gespeeld worden toen Ramos in de 92e minuut de gelijkmaker maakte waarna Real Madrid uiteindelijk met 3-1 wist te winnen.

Op voetbalniveau staat Spanje absoluut bovenaan wat betreft het Europees voetbal. Sevilla wist driemaal achter elkaar de Europe League te winnen, Real Madrid stond in de finale van de Champions League tegenover Atlético Madrid waardoor dit een Spaans onderonsje werd en daarnaast wist de Koninklijke alweer de elfde beker mee naar huis te nemen, een Europees record. Als Spanje nu ook nog voor de derde keer op rij het EK weet te winnen dan kan men wel zeggen dat Spanje HET voetballand van Europa en misschien wel de wereld is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken