skip to Main Content

Wetenwaardigheden over de Champions League finale tussen twee voetbalclubs uit dezelfde stad Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

champions2016-2aVOETBAL – Deze zaterdag om 20.45 uur zijn alle ogen van het voetbalminnend sportpubliek gericht op de Italiaanse stad Milaan en de Champions League finale. Voor de tweede keer in de geschiedenis van deze Europese top competitie wordt deze finale gespeeld tussen twee teams uit dezelfde stad: in dit geval weer Madrid met de clubs Atlético Madrid en Real Madrid.

Buiten het feit dat het voor beide teams weer heel speciaal is dat zij in de finale staan heeft deze wedstrijd voor zowel Real alsook Atlético Madrid iets unieks. Voor Real Madrid kan deze wedstrijd betekenen dat zij de elfde beker in hun vitrine kunnen plaatsen, iets wat nog niemand heeft gepresteerd. De tiende beker werd gewonnen in 2014 toen Real Madrid met 1-3 wist te winnen van Atlético Madrid. Voor Atlético Madrid is het de tweede CL finale en zouden zij bij winst hun eerste beker met de grote oren mee naar huis kunnen nemen, iets wat hen in 2014 op het laatste moment niet lukte.

Er wordt al weken veel geschreven over deze ongetwijfeld spannende en weer unieke wedstrijd maar wij willen enkele punten aanhalen welke jij misschien niet wist of kent.

  • Het is voor Real Madrid en Atlético Madrid de tweede keer dat zij tegenover elkaar staan in een Europese finale. 55 jaar geleden hadden beide teams ook al de eer om in de halve finale tegen elkaar te spelen.
  • Wist je dat een van beide Madrid clubs 37,4 miljoen euro rijker kunnen worden. Dat is namelijk de geldsom die de winnende club mee krijgt van de UEFA Champions League.
  • Wist je dat de normale duurste stoel in het San Siro stadion in Milaan bij deze finale 400 euro kost maar nu al voor meer dan 8.000 euro te koop staat.
  • Spanje is het land waar de meeste Champions Leagues bekers staan. Dat wil zeggen, de CL werd 10 keer door Real Madrid en 5 keer door FC Barcelona gewonnen. Na deze avond zal dat aantal dus met een beker toenemen.
  • Dit is de zesde finale dat er twee teams tegenover staan die uit dezelfde nationale competitie komen. Dit gebeurde al eerder in 2000 met Real Madrid en Valencia, in 2003 met AD Milan en Juventus, in 2008 met Manchester United en Chelsea, in jaar 2013 met Borussia Dortmund en Bayern München en in 2014 met Real Madrid tegen Atlético Madrid. Het is de tweede keer dat er twee clubs uit eenzelfde stad tegenover elkaar staan in een CL finale, en ook nog eens dezelfde clubs als in 2014.
  • De ex Koning van Spanje, Juan Carlos, zal ook dit jaar naar Milaan reizen als supporter van Real Madrid maar zijn zoon, Koning Felipe, is supporter van Atlético Madrid. Beiden staan ook bij respectievelijke clubs ingeschreven als lid, socio.
  • Het is het derde jaar op rij dat de beker met de grote oren naar Spanje gaat. In 2014 was de winnaar Real Madrid en vorig jaar FC Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken