skip to Main Content
Prijzen voor een liter diesel op veel plaatsen in Spanje onder de 1 euro gezakt

Prijzen voor een liter diesel op veel plaatsen in Spanje onder de 1 euro gezakt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is sinds afgelopen donderdag bij veel tankstations in Spanje goedkoper geworden om diesel te tanken. De prijzen zijn op veel plaatsen onder de magische grens van 1 euro gezakt tot prijzen per liter van 0,99 of 0,96 euro. Dat is goed nieuws voor veel autorijders in Spanje want diesel is de meest gebruikte brandstof in het land waarbij maar liefst bijna 57% van alle voertuigen diesel gebruikt.

Bij veel tankstations in de Comunidad de Madrid is de prijs van een liter diesel (gasoil) gedaald onder de 1 euro. Dat is hoofdzakelijk gebeurd bij de witte (merkloze) tankstations en bij de benzinepompen van supermarktketens zoals Carrefour, Alcampo, Leclerc en Eroski. De tankstations van de merken zoals Repsol, Cepsa en Shell hebben in Madrid en omgeving de prijzen nog niet verlaagd tot onder de 1 euro grens.

Dat gebeurde wel in Catalonië en dan met name Barcelona waar Repsol de prijs verlaagd heeft naar 0,99 euro. Ook in Catalonië hebben de witte merken en andere tankstations die bij supermarktketens horen, waaronder ook de Esclat, de prijzen voor een liter diesel verlaagd.

Andere regio’s in Spanje zullen volgen of hebben de prijsverlagingen ook al doorgevoerd. Dat geldt ook voor de prijzen voor benzine (95) die weliswaar gezakt zijn maar nog lang niet onder de 1 euro zijn gekomen.

De afgelopen weken stegen de brandstofprijzen in Spanje waarbij een liter benzine (95) met 0,41% gestegen was naar 1,211 euro per liter. Ook de diesel prijzen stegen met 0,18% naar 1,082 euro per liter. Als men de brandstofprijzen dit jaar met die van vorig jaar rond dezelfde tijd vergelijkt valt op dat de benzine 2,8% en diesel 4,8% duurder zijn geworden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ter aanvulling.
    De goedkoopste diesel prijs, per 29 mei 2017, geen witte pomp, 108, 9 eurocent per liter!
    Bij diverse brandstofpompen tussen Gandia en Altea!!

  2. Die witte pompen die goedkope diesel aanbieden moet je wegblijven, die verkopen zeer minderwaadige troep waardoor je zware schade aan je motor kunt hebben, ik en vele anderen hebben dit al moeten ondervinden.

  3. Goed om te lezen dat de brandstofprijzen “ergens” in Spanje dalen! In dit deel van Spanje, tussen Gandia en Altea, nog niets van gemerkt. Laagste benzineprijs ” 95 octaan ” in Benissa: “121,9 eurocent per liter”.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken