skip to Main Content
Spaanse mobiele telefoon providers kondigen einde van roaming binnen de Europese Unie aan

Spaanse mobiele telefoon providers kondigen einde van roaming binnen de Europese Unie aan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Natuurlijk was het al bekend en waarschijnlijk weet iedereen al dat het over ruim twee weken eindelijk zover is maar de Spaanse telefoon providers Telefónica (Movistar), Vodafone en Orange hebben nu officieel bekend gemaakt via de websites en SMS berichten aan hun klanten dat ze vanaf 15 juni aanstaande geen roamingkosten meer in rekening brengen wanneer Spaanse mobiele telefoongebruikers naar een ander land binnen de EU reizen.

Vanaf 15 juni 2017 gelden er geen roamingkosten meer voor zowel het bellen alsook het dataverkeer. Dat wil zeggen dat iedereen die een Spaans abonnement heeft in landen als Nederland, België, Duitsland en Frankrijk geen extra hoge kosten meer hoeft te betalen wanneer men belt en gebruik maakt van het dataverkeer ofwel het 3G of 4G netwerk. Uiteraard geldt dit ook voor de buitenlanders die op vakantie komen naar Spanje en op hun vakantiebestemming voor hetzelfde tarief als in eigen land mobiel kunnen bellen en internetten.

Voorbij zijn dus die jaren dat men op zoek moest naar een WIFI aansluiting om te kunnen internetten en het liefst niet gebeld wilde worden op de vakantiebestemming. Vanaf nu kun je in Spanje (of andersom in Nederland/België) gewoon facebooken, Tweeten, Appen en Googlen alsof je in eigen land bent zonder dat je een extra hoge telefoonrekening krijgt als je thuiskomt.

Telefónica/Movistar heeft gemeld dat alle klanten met een contract, prepaid (prepago) en de Fusion cliënten vanaf 15 juni in andere EU landen inclusief IJsland, Noorwegen en Liechtenstein gewoon kunnen bellen en internetten tegen dezelfde tarieven als in Spanje.

Datzelfde geldt ook voor Vodafone en Orange waarbij Vodafone ook de Verenigde Staten, Zwitserland, Albanië en Turkije heeft opgenomen in de landen zonder roaming.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Let op ook de meeste Nederlandse providers hebben zo hun limieten. Bij de meeste providers in NL mag je maximaal 60 dagen in het buitenland zijn wat binnen je bundel valt. Als je veel in Spanje zit met een Nederlands nummer ga je dus ook buiten de bundel.

 2. Je blijft de roaming gewoon betalen of het nu links of rechts is, als vaste bewoner van Spanje krijg je allemaal een maandelijkse verhoging voor het wegvallen van de roaming dus je betaald nu voor de ander die naar het buitenland gaat(als je dit zelf nooit doet blijf je vanaf nu voor een ander betalen), En vooral Orange is inderdaad een slang die vanalles verzint om je meer te laten betalen daarom ben ik daar sinds vorig jaar weg.

  Telefoon providers in Spanje waren al dieven maar zullen dat ook altijd blijven.

 3. Let goed op de kleine lettertjes bij Orange,ik was te lang in het buitenland en moest 20 € extra betalen .
  Buiten je bundel kom je in andere zone ,ik heb 3 GB per maand en was daar nog lang niet overheen maar te veel in buitenland gebruikt.Heb mijn abo direct opgezegd en kreeg 10 € terug omdat met het wel vreemd vond dat ik geen sms had gekregen.

 4. Wat grappig dat ik Ton Egas hier tegen kom met een wèl heel pientere opmerking.
  Ton Egas – bijnaam Bart Aardgas
  Ook wel onder de schuilnaam Bart van Leeuwen
  werkzaam bij een paar zeezenders !!

 5. Kan ik in Nederland nu ook een Spaans mobiel abonnement nemen als ik in Spanje ben en dat daarna in NL betalen? (Geen grenzen in de EU toch?)

 6. Helaas vehoogde Orange de maandelijkse kosten al door het wegvallen van de Roaming. Ook Movistar verhoogde de maandelijkse kosten met 5 euro per maand. Nu betalen alle mensen de zogenaamde roaming kosten op een andere manier.

  1. Die maandelijkse kosten zijn verhoogt voor de Fusion pakketten (bij Movistar) en omvat dus wel meer dan alleen maar de mobiele telefoon (ook vaste telefoon, adsl en televisie)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken