skip to Main Content
Meer illegale loodsen met vuurwerk gevonden in Tui waar al een grote ontploffing plaatsvond
El Confidencial

Meer illegale loodsen met vuurwerk gevonden in Tui waar al een grote ontploffing plaatsvond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Meer loodsen met vuurwerk in Tui gevonden

El Confidencial

PONTEVEDRA – De politie heeft een nieuw magazijn gevonden waar op illegale wijze en zonder enige vorm van veiligheid 500 kilo vuurwerk en materiaal lag opgeslagen. De vondst werd op zaterdag gedaan, slechts enkele dagen na de enorme ontploffing van een andere illegale loods en vuurwerkfabriek waarbij twee personen om het leven kwamen vorige week woensdag.

De Guardia Civil heeft in het gehucht Baldrans in de provincie Pontevedra in Galicië een tweede loods of opslagplaats gevonden waar de voor de ontploffing in het gehucht Paramos verantwoordelijke vuurwerkmaker op illegale wijze vuurwerk bewaarde.

Ook deze opslagplaats bevindt zich in de directe nabijheid van woningen, net zoals in Palamos waar de ontploffing niet alleen voor veel verwoesting zorgde maar ook voor tientallen gewonden en twee doden.

In totaal heeft de Guardia Civil met deze tweede vondst 500 kilo buskruit en 100 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dat materiaal lag in plastic contsiñers opgeslagen in en rond het magazijn.

Derde opslagplaats

Op zondag ontdekte de politie ook nog eens een derde opslagplaats waar tientallen kilo’s vuurwerk lagen, de exacte hoeveelheid werd niet bekend gemaakt. Ook dat magazijn ligt in het gehucht Baldrans.

De politie sluit niet uit dat er meer opslagplaatsen worden gevonden de komende dagen. Deze onzekerheid zorgt voor veel commotie bij de inwoners in dit deel van de provincie Pontevedra.

Enorme ontploffing

Vorige week woensdag ontplofte in het gehucht Palamos in de gemeente Tui, provincie Pontevedra in Galicië een loods waar niet alleen op illegale wijze, vanwege het ontbreken van de vergunningen vanwege veiligheidsproblemen, vuurwerk lag opgeslagen maar waar ook illegaal vuurwerk gemaakt werd.

Deze ontploffing zorgde in een cirkel van tientallen meters voor een enorme verwoesting waarbij alle woningen verwoest werden, tientallen mensen gewond raakten en helaas ook twee personen overleden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Beste Miel, schijnbaar vindt jij het verschil tussen leven en dood belangrijker dan wat minder geld in de portemonnee om uit te geven, tot dat je zelf of een dierbare het slachtoffer is. Jouw reactie is niet anders dan onsmakelijk, maar zal wel passen bij je karakter.

  2. Man,man, wie is er nu geïnteresseerd in het bestaan van loodsen met vuurwerk terwijl Spanje in volle politieke crisis zit ?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken