skip to Main Content
Van gele separatisten sjaals naar Spaanse vlag handdoeken in Catalonië
El Periodico

Van gele separatisten sjaals naar Spaanse vlag handdoeken in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Catalaanse en Spaanse symbolen in Catalonië

El Periodico

BARCELONA – Het lijkt erop dat er een nieuwe strijd gaande is in Catalonië rondom het separatisme. Op zondag plaatsen separatisten op het strand van Mataró gele kruisen terwijl Spanje aanhangers op het strand in Barcelona met Spaanse vlag handdoeken gingen zonnen.

Sinds de problemen op diverse Catalaanse stranden in de provincie Girona vorige week heeft de Generalitat de Catalunya besloten dat men van tevoren toestemming moet vragen om gele houten kruisen (voor de politieke gevangenen of politici die gevangen zitten) te plaatsen op een strand. Zondagmorgen besloten separatisten dat het tijd was voor een nieuw protest op een strand in Mataró.

Om het vragen van een vergunning of toestemming te omzeilen besloten de Catalaanse activisten om kruisen te vormen van gele sjaals in plaats van houten kruisen te plaatsen. Dat deden de CDR-leden op delen van het strand welke niet gebruikt worden door strandgangers maar dit viel uiteraard niet bij iedereen even goed en de aanwezige politie moest een man afvoeren die erg kwaad was.

Op zondag was er in Barcelona ook een manifestatie van o.a. Tabarnia aanhangers waarbij zo’n 1.200 mensen deelnamen die met Catalaanse, Spaanse en Tabarnis vlaggen over straat liepen. In een stoet ging men naar het gemeentehuis waar de manifestanten probeerden het gebouw binnen te komen om een groot geel lint weg te halen. Zover kwam het niet omdat de politie het separatisten symbool weghaalde (maar het later na de manifestatie weer terug plaatste).

Een deel van de manifestanten verplaatste zich naar het Playa de San Sebastian waar de manifestanten 300 handdoeken met de vlag van Spanje tevoorschijn haalden om het strand te bezetten. Dit deed men als antwoord op de separatisten actie in Mataró diezelfde ochtend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken