Verjaardagsfeestje zorgt voor nieuwe corona-besmettingen in Lerida

Verjaardagsfeestje zorgt voor nieuwe corona-besmettingen in Lerida
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LERIDA – Het gezondheidsdistrict Lerida in Catalonië zal komende maandag 1 juni niet overschakelen naar Fase 2 en zal in Fase 1 van het de-escalatieproces blijven. De reden daarvoor is een verjaardagsfeestje dat niet gevierd had mogen worden omdat er meer dan 10 personen aanwezig waren. 

Vanwege het onverantwoordelijke gedrag van de feestgangers zijn er tussen 21 en 26 mei in de ‘región sanitaria de Lleida’ 96 nieuwe corona-besmettingen bijgekomen waarvan er 24 in het ziekenhuis opgenomen moesten worden en er 9 naar verschillende intensive care afdelingen zijn gebracht. 

Bij dit bewuste verjaardagsfeestje waren 20 personen aanwezig (10 is toegestaan in Fase 1 en 15 personen in Fase 2) waarvan er 4 het coronavirus hadden en de rest van de aanwezige personen besmette die daarna weer anderen besmetten.

De Catalaanse gezondheidsautoriteiten hebben aan het Ministerie van Volksgezondheid gevraagd om de gezondheidsregio’s Barcelona Ciudad, Metropolitana Sud en Metropolitana Nord, Gerona, Cataluña central, Alt Penedès en Garraf samen te voegen in een gezondheidsdisctrict zodat er meer bewegingsvrijheid ontstaat tussen deze districten.

Catalonië heeft woensdag ook gevraagd om de districten Gerona en Cataluña Central door te laten gaan naar Fase 2 terwijl de districten Campo de Tarragona, Alto Pirineo y Arán en Tierras del Ebro in Fase 2 en Barcelona, Metropolitana Sud en Metropolitana Nord in Fase 1 blijven. 

Vanwege de verschillende de-escalatiefasen en de reeks aan versoepelingen menen onterecht veel mensen dat het coronavirus verdwenen is en dat de corona-crisis grotendeels voorbij is. Feit is echter dat het virus nog steeds aanwezig is en dat het nog steeds om zich heen kan grijpen. Daarom moet iedereen verstandig en verantwoord omgaan met de versoepelingen tijdens het de-escalatieproces maar ten allen tijde de regels in acht te nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.